r
Nosalty Logó

Húsos pite füstölt tarjából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Pogácsa
Húsos pite füstölt tarjából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 839 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 5037 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 268 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    19.1 g

Zsír

  • Összesen
    50.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1497.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    224 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    378 mg
  • Nátrium
    817 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    110.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    416 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    393 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    270 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 839 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    114.6 g

Zsír

  • Összesen
    300.4 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    114 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    394 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8982.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    201 mg
  • Kálcium
    1343 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    244 mg
  • Foszfor
    2268 mg
  • Nátrium
    4904 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    466.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    663.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2496 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    246 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    238 micro
  • Kolin:
    350 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2357 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1621 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    355 micro
Összesen 5037 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    479.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    262 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 268 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztben elkeverjük a sütőport, ízlés szerint sót, hozzáadjuk a puha margarint, a tojássárgáját és a tejfölből annyit (3-4 evőkanál), hogy jól gyúrható tészta legyen. Kis időre berakjuk a hűtőbe pihenni.
  2. Ezalatt a héjában főtt krumplit még melegen áttörjük, hozzáadjuk a megdarált tarját, sót, a tejfölből annyit, hogy sűrű, de még kenhető massza legyen. Sóval, őrölt borssal ízesítjük.
  3. A tésztát megfelezzük, az egyik felét kinyújtjuk. Zsírozott, lisztezett tepsibe fektetjük. Rásimítjuk a tölteléket, és beborítjuk a tészta másik kinyújtott felével.
  4. A tésztát megszurkáljuk villával, megkenjük a tojásfehérjével.
  5. Előmelegített sütőben világosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x35x7
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3726
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 16.

Ajánló

Ha gáztepsi méretűre akarjuk növelni az adagot, keverjünk a masszához még 15 dkg tarját vagy párizsit. Persze ebben az esetben kicsit laposabb lesz a pite.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Húsos pite füstölt tarjából
Pogácsa 381 recept

Régi családi kedvenc. Ha véletlenül maradna belőle másnapra, célszerű kicsit meglangyosítani, úgy a legfinomabb. 

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek