r
Nosalty Logó

Húsos lasagne

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Nosalty
Húsos lasagne
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Húsos ragu

Besamel

Összesen 478 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Húsos ragu

Besamel

Összesen 2864 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Húsos ragu

Besamel

Összesen 120 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1691.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    316 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    405 mg
  • Nátrium
    837 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    219.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    188 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    413 micro
  • β-karotin
    1304 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    16211 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 478 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    201.6 g

Zsír

  • Összesen
    105.2 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    448 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10148.7 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    329 mg
  • Kálcium
    1899 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    408 mg
  • Foszfor
    2428 mg
  • Nátrium
    5023 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    244.7 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1314.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1127 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    25 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    55 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    613 micro
  • Kolin:
    583 mg
  • Retinol - A vitamin:
    368 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    7826 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    97266 micro
  • Lut-zea
    400 micro
Összesen 2864 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    427.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    211 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    104 micro
  • β-karotin
    329 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    4094 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 120 Kcal

Hozzávalók

Húsos ragu

Besamel

Elkészítés

Húsos ragu

  1. Olívaolajon az apróra vágott hagymát megpirítjuk, majd hozzáadjuk a sárgarépát is.
  2. Amikor a zöldségek megpirultak, a darált marhahúst is beletesszük a serpenyőbe, és megpirítjuk só és bors hozzáadásával.
  3. Miközben pirul a hús, a vékony szeletekre vágott fokhagymát is hozzákeverjük, kevés vörösbor társaságában.
  4. Majd felöntjük az egészet passzírozott paradicsommal, és lefedve 40 perc alatt hagyjuk megfőni és besűrűsödni.
  5. Egy akkora tepsit használjunk, amekkora a lasagne tésztánk szélessége. Ennek a tepsinek az alját kenjük ki egy kis raguval, plusz locsoljuk meg kevés olívaolajjal.
  6. Jöhet az egészre egy réteg tésztalap, amire megint a húsos ragu, amit meglocsolunk a besamellel, és újabb tésztaréteg. Ezt még kétszer eljátsszuk, és az utolsó záróréteg egy tésztalap-sor legyen, amit leöntünk a maradék besamellel, és megszórjuk a sajtokkal.
  7. Mehet az egész, az előmelegített sütőbe, és 40 perc alatt készre sütjük. Akkor van kész, ha szépen megpirult a sajt, és körben kicsit bugyog a ragu oldalt.

Besamel

  1. A vajat megolvasztjuk, és rászórjuk a lisztet, amit gyorsan elkeverünk.
  2. Apránként hozzáöntjük a szobahőmérsékletű tejet mindaddig, amíg egy nem túl folyós mártást kapunk.
  3. Sózzunk-borsozzunk ízlésünknek megfelelően, és kevés szerecsendiót is reszeljünk az egészre.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 1076
  • Tegnapi nézettség: 247
  • 7 napos nézettség: 1790
  • Össznézettség: 518956
  • Feltöltés dátuma: 2017. március 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az olaszok egyik legnépszerűbb rakott tésztája a lasagne, amit sokan sokféleképpen készítenek. A következő verzió egy marhahús ragus, ami igaz, hogy nincs pillanatok alatt készen, de megéri foglalkozni vele, mert igazán finom lesz a végeredmény!

Hozzávalók

Húsos ragu

Besamel

Címlapról ajánljuk

További cikkek