r
Nosalty Logó

Húsleves pulykahússal

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Húsleves pulykahússal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 606 kcal
  • 6% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2428 kcal
  • 6% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 42 kcal
  • 6% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    70.9 g

Zsír

  • Összesen
    21.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    235 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1702.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    183 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    139 mg
  • Foszfor
    817 mg
  • Nátrium
    456 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1160.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    479 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    81 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    75 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    1938 micro
  • β-karotin
    4704 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    257 micro
Összesen 606 kcal
  • 6% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    283.5 g

Zsír

  • Összesen
    84.3 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    939 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6810.5 g
  • Cink
    43 mg
  • Szelén
    355 mg
  • Kálcium
    732 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    554 mg
  • Foszfor
    3267 mg
  • Nátrium
    1826 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    128.4 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    4643.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1918 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    325 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    300 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    56 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    404 micro
  • Kolin:
    209 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    7754 micro
  • β-karotin
    18817 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1027 micro
Összesen 2428 kcal
  • 6% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    1.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    120.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    137 micro
  • β-karotin
    333 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 42 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A pulykahúst (egész combot vagy a két szárnyat) megtisztítjuk, és a bőre nagyját leszedjük (így is marad elég zsiradék, de legfőképp a toll tokok miatt kell tisztítani). A vöröshagyma végét én leszoktam vágni, de héjastul rakjuk a levesbe. Hideg vízzel felöntjük, és lassú tűzön főzzük gyöngyöző forrással, hogy ne legyen zavaros (fedőt nem használunk!). Majd a zellergumót megpucoljuk, kettévágva belerakjuk.
  2. Tovább főzzük.A tetején képződött habot folyamatosan leszedjük kanállal!
  3. Utána mehet bele a fokhagyma egészben, a megpucolt és kettévágott karalábé, majd a négybe vágott fehérrépa. Főzzük.
  4. Belerakjuk a négybe vágott sárgarépát és a megmosott petrezselyem szálakat (egészben). Ízlés szerint sózzuk, és rakunk bele egész fekete borsot.
  5. Kis idő elteltével belerakjuk a pulyka medaliont (ennek nem kell sok idő, mert csak hús). Készre főzzük lassú lángon.
  6. Ha a hús is készre főtt, a levest leszűrjük, a tetejéről kezdjük.A zöldségeket kiszedjük, és felkockázva tálaljuk. A húst szeletelve. Levesbetétnek cérnametéltet szoktam főzni hozzá külön, forró sósvízben. Amit nem szabad a húslevessel csinálni, az a folyadék pótlása! Tilos utólag vízzel felönteni! És állandóan kavargatni sem szabad!
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 19472
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 18.

Ajánló

Ajánlom a hideg téli estebédeken, ünnepi alkalmakra, vasárnapi ebéd mellé. :)  Ha én meg vagyok fázva, az első dolgom például, hogy készítek egy jó húslevest sok zöldséggel. Pillanatok alatt helyrepofozza az immunrendszert!:D

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A húsleves a családban örökzöld sláger! Az első ételek közt volt, amit Anyukámtól megtanultam.:) Ő pedig a Nagyitól tanulta... Kell ennél jobb hagyomány?:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!