r
Nosalty Logó

Húsleves aprólékból

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Húsleves aprólékból
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 291 kcal
  • 2% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 1163 kcal
  • 2% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 25 kcal
  • 2% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.7 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1024.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    267 mg
  • Nátrium
    556 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    914.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    485 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    95 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    222 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    200 micro
  • α-karotin
    958 micro
  • β-karotin
    2943 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    644 micro
  • Lut-zea
    797 micro
Összesen 291 kcal
  • 2% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.9 g

Zsír

  • Összesen
    56.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    311 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4096.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    448 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    286 mg
  • Foszfor
    1068 mg
  • Nátrium
    2223 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.8 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    3659.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1941 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    380 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    889 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    482 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    800 micro
  • α-karotin
    3832 micro
  • β-karotin
    11773 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2574 micro
  • Lut-zea
    3186 micro
Összesen 1163 kcal
  • 2% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    1.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    91 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    24 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    85 micro
  • β-karotin
    262 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    57 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 25 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az aprólékot megtisztítjuk, hideg vízbe tesszük főni, mellé szemes borsot dobunk. Lassú tűzön felforraljuk, megvárjuk, hogy feljöjjön a hab, majd ezt kanállal leszedjük a tetejéről. Közben megpucoljuk a további hozzávalókat.
  2. Beletesszük a vöröshagymát egészben, 2-3 fokhagyma gerezdet, 1-2 szelet paprikát és egy paradicsomot egészben. Sózzuk, a leveskockát belemorzsoljuk, főni hagyjuk. Fontos, hogy lassan főzzük, különben zavaros lesz a leves.
  3. Kis idő elteltével mehet bele a sárgarépa (felszelve, egészben - ki hogyan szereti), fehérrépa (mifelénk gyökér), karalábé, zeller, zellerzöld, petrezselyem (ezt érdemes egy cérnával összekötni), karfiol rózsáira szedve. (Én nem szoktam túl kicsire vágni ezeket, maximum negyedelem a nagyobb hozzávalókat.)
  4. A paradicsom, paprika és hagyma hamarabb megpuhul, ezeket ki is vesszük, hogy ne főjenek szét a levesben.
  5. Majd szépen sorban a többi zöldséget is kivesszük. Ha a hús is megfőtt, akkor egy szűrőn átszűrjük a levest, kimentünk néhány borsot (már aki szereti), és tálalhatjuk is.
  6. Csigatészta, cérnametélt, bármi jöhet hozzá, ahogy tetszik.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 4047
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 07.

Ajánló

Én szeretek bele frissen aprított petrezselymet szórni, de ettem már apróra vágott lila hagymával megszórva is - az is finom. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pár éve, mikor egyetemre készültem, lediktáltattam anyával néhány kedvenc ételem receptjét. Ahogy minden anya, ő is érzéssel főz, nem is nagyon mondott mennyiségeket, csak ahogy felidézte a főzési folyamatot, úgy diktált. Azóta már sokszor készítettem így a húslevest, megunhatatlan. Sosem sikerül kétszer ugyanúgy, de eddig még nem volt rá panasz. Tökéletes vasárnapi fogás a rántott hús elé. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek