r
Nosalty Logó

Hot dog - szó szerint

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
witch
Hot dog - szó szerint
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A díszítéshez

Összesen 636 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A díszítéshez

Összesen 3817 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A díszítéshez

Összesen 290 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.3 g

Zsír

  • Összesen
    31.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1538.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    209 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    229 mg
  • Nátrium
    1021 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    98.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 636 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104 g

Zsír

  • Összesen
    187.4 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    338 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9233.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    261 mg
  • Kálcium
    1252 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    193 mg
  • Foszfor
    1371 mg
  • Nátrium
    6123 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    417 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    588.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    336 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    109 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    322 micro
  • Kolin:
    143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 3817 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    699 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    464 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 290 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt keverjük össze a meleg vízzel (én raktam egy csipetnyi cukrot is bele, hogy legyen mit ennie), rakjuk félre.
  2. A lisztet keverjük el a cukorral, szódabikarbónával, sütőporral és a sóval. Morzsoljuk el a zsírral. Öntsük hozzá a kefirt meg a felfuttatott élesztőt, jól gyúrjuk össze. Ha nagyon ragadna, adhatunk hozzá még 1-2 csapott ek lisztet.
  3. Osszuk el nyolc egyenlő részre. Egy adagot lapítgassuk ki hosszúkás-ovális alakúra, helyezzünk rá egy virslit, és csipkedjük össze a tésztát. Az egyik végét hegyesebbre, a másik végét gömbölyűbbre formázzuk, hogy tudjuk, melyik a kutyus buksija meg farka.
  4. A többi virslit ugyanígy bebugyoláljuk. A maradékból sodrunk hosszú kígyó alakú rudakat, amit kilapítgatunk, az lesz a füle. Apró golyókat hengergetünk a két tenyerünk között, amit kicsit meglapítva odaragasztunk a kutyusok testéhez, az lesz a lába.
  5. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre rakjuk, forró sütőbe tolva pirosra sütjük.
  6. Amikor kész, hagyjuk kicsit hűlni, vékony sajt lapocskákat vágunk a szemének, amire 1-1 bors szemet rakunk. A nózijának fogvájóval pici lyukat fúrunk, és belenyomunk egy borsot.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3095
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 03.

Ajánló

Mustárral, ketchuppal, mustáros ketchuppal.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A dobozos pogácsát itt sok mindenhez használják, például ehhez a kutyushoz is lehet. Annyiban különbözik az előző recepttől, amit feltöltöttem, hogy ez zsírral készül.

Hozzávalók

A tésztához

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

B12-vitamin és folsav – Vitaminok az idegrendszerért!

A B12-vitamin és a folsav hozzájárul a normális pszichológiai funkciókhoz, azaz az olyan kognitív teljesítményekhez, mint a memória, a koncentráció, a tanulás és a problémamegoldás. E vitaminok túl kis mennyiségben való bevitele hosszú távon gyengítheti a kognitív teljesítményt, különösen a memóriát, illetve összefüggésbe hozható a depresszió kialakulásával is.

Hirdetés

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

További cikkek