r
Nosalty Logó

Hortobágyi húsos palacsinta maradék sült húsból

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Hortobágyi húsos palacsinta maradék sült húsból
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A töltelékhez és a szószhoz

A palacsintához

A díszítéshez

Összesen 662 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A töltelékhez és a szószhoz

A palacsintához

A díszítéshez

Összesen 3974 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A töltelékhez és a szószhoz

A palacsintához

A díszítéshez

Összesen 152 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    22.3 g

Zsír

  • Összesen
    48.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    592.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    254 mg
  • Nátrium
    142 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    205.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    237 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    858 micro
  • Lut-zea
    283 micro
Összesen 662 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    133.7 g

Zsír

  • Összesen
    288.5 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    118 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    59 g
  • Koleszterin
    886 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3556.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    192 mg
  • Kálcium
    721 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    241 mg
  • Foszfor
    1526 mg
  • Nátrium
    852 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    206.3 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1231.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    719 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    42 mg
  • C vitamin:
    177 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    93 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    194 micro
  • Kolin:
    471 mg
  • Retinol - A vitamin:
    588 micro
  • α-karotin
    237 micro
  • β-karotin
    1422 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    1699 micro
Összesen 3974 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    137.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    199 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 152 kcal

Hozzávalók

A töltelékhez és a szószhoz

A palacsintához

A díszítéshez

Elkészítés

A töltelékhez és a szószhoz

  1. A tisztított, sóval-borssal bedolgozott csirkecombokat a vékonyan szelt füstölt szalonnára helyezzük egy nagy tepsiben. Kevés fűszerpaprikával és köménnyel megszórjuk. Rádobáljuk a nagyobb darabokba vágott hagymát, paradicsomot, paprikát, és újból fűszerezzük őket.
  2. Olívaolajjal meglocsoljuk az egészet, majd fóliával letakarjuk, és mehet az előmelegített sütőbe úgy 30 percre sülni. Utána vegyük le a fóliát, és süssük még további 20 percig, hogy ropogós legyen a bőre.
  3. Az így elkészített sült csirke bőrét vegyük le, és tegyük félre. Később vagy akár azonnal egy sütőpapírral bélelt sütőtálcára egymás mellé téve megpiríthatjuk őket, így nagyszerű rágcsát készíthetünk belőle az esti filmnézéshez.
  4. A csirkehúst fejtsük le a csontról, utóbbira nem lesz szükségünk. A húst kockázzuk és tegyük egy tálba.
  5. A zöldségeket az összes szafttal, plusz kevés fűszerpaprikával, köménnyel, sóval, borssal, egy evőkanál mustárral, és tejföllel turmixoljuk össze, ez lesz a szósz.

A palacsintához

  1. Miközben sül a csirke, készítsük el a palacsintát. A hozzávalókat keverjük el csomómentesen: liszt + só + tojás + tej + 3 ek olaj (a többivel a sütőt kenjük majd) + szódavíz. Szódát még adhatunk hozzá, ha sűrűnek találjuk a tésztát.
  2. Az a legjobb, ha hagyjuk a palacsintatésztát pihenni egy fél órát, de ha erre nincs idő, akkor egyből nekiállhatunk a sütésnek.
  3. A palacsintasütőt forrósítsuk fel, és minden adag előtt kenjük meg egy csepp olajjal, majd jöhet egy merőkanál tészta körbeforgatva. Ha picit megpirult és mozgatásra elcsúszik, akkor fordíthatjuk is. Így süssük ki az összes tésztát. Nekem most 10 nagy készült, de csak 6 kellett. Ez attól függ, mennyi csirkehús marad, és azt hogyan, milyen arányban osztjuk szét, mint töltelék.

A díszítéshez

  1. A szósz egynegyedét keverjük a felkockázott csirkehúshoz, ha kell, még fűszerezzük, ez lesz a töltelék.
  2. Tekerjünk minden palacsintába egy-két kanálnyi tölteléket. Ezeket a kis batyukat tegyük egy tepsibe szorosan egymás mellé. Locsoljuk meg őket a szósszal, és tegyük sütőbe, hogy visszamelegedjen az egész, és egy picit rápiruljon a szósz.
  3. Tálaláskor tegyünk mindenkinek egy-egy töltött palacsintát a tányérjára, locsoljuk meg plusz szósszal, kanalazzunk rá tejfölt, és díszítsük petrezselyemlevéllel.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 164
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 19392
  • Feltöltés dátuma: 2020. március 07.

Ajánló

Nem csak maradék sült csirkéből, paprikás csirkéből jó, érdemes kifejezetten emiatt is csirkét sütni! Igazi hungarikum!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A kedvenc sós palacsintám, bármikor meg tudnám enni. Most egy pár maradék sült csirkecombból készítettem, ami mellett csodás sült zöldségek voltak, ezért ennek a receptjét is leírom.

Hozzávalók

A töltelékhez és a szószhoz

A palacsintához

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?