r
Nosalty Logó

Hókocka - Pille szelet 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
a-édrienn
Hókocka - Pille szelet 2.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 1270 kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 5080 kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 376 kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    64 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    345.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    162.1 g
  • Cukor
    93 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    634 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    595 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    458 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 1270 kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.1 g

Zsír

  • Összesen
    255.9 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    119 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    75 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1382.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    413 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    500 mg
  • Nátrium
    226 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    648.3 g
  • Cukor
    372 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    129.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2534 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    280 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    119 micro
  • Kolin:
    217 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2381 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1830 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    308 micro
Összesen 5080 kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    18.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    102.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.8 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    135 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 376 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet a margarinnal és a cukorral összekeverjük. Az 1 tojást hozzáadjuk a tésztához, és jól összegyúrjuk, közben a kevés tejben feloldjuk a szalalkálit, és azt is a tésztához adjuk, ha kell, akkor még egy pici lisztet adhatunk hozzá, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk.
  2. A tésztát 3 részre osztjuk. Kb. 1 cm vastag lappá nyújtjuk, és tepsi hátulján vagy sütőlemezen (éppenhogy csak a széle elkezd barnulni) megsütjük. A másik 2 lapot is ugyanígy megsütjük.
  3. A 2,5 dl tejet a 3 cs vaníliás cukorral felforraljuk, majd a 4 ek lisztet elkeverjük benne, és még egy picit forraljuk, de állandóan kevergetjük. Hűlni hagyjuk.
  4. 20 dkg margarint habosra keverjük a 30 dkg porcukorral. Ha kihűlt a lisztes krém, akkor belekanalazzuk a margarinos krémbe, és robotgéppel jól elkeverjük.
  5. A krém felét az egyik lap tetejére kanalazzuk, és egyenletesen elosztjuk, ráhelyezzük a következő lapot, és a krém másik felét ennek a lapnak a tetejére kanalazzuk. Végül az utolsó lapot a krém tetejére tesszük. 1 éjszakát állni hagyjuk.
  6. Tálalás előtt porcukorral megszórjuk a tetejét.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 481
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 84
  • Össznézettség: 202140
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 10.

Ajánló

Tipp: Ha nem akarunk 1 éjszakát várni vele, akkor egy nedves konyharuhával letakarjuk, és 3-4 óráig állni hagyjuk, így megpuhul a legfelső lap is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
a-édrienn 87 recept

Laktató sütemény és nagyon finom. Én dupla adagot készítek ebből mindig. A párom kedvenc sütije, muszáj volt megtanulnom az elkészítését. A krémet ízlés szerint lehet variálni.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek