r
Nosalty Logó

„Hófödte” palacsintatorta gyermekeknek

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mártika és Feri
„Hófödte” palacsintatorta gyermekeknek
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A palacsinattortához

A vanília öntethez

Összesen 1504 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A palacsinattortához

A vanília öntethez

Összesen 6014 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A palacsinattortához

A vanília öntethez

Összesen 231 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    29.9 g

Zsír

  • Összesen
    82.6 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    449 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1252.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    464 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    381 mg
  • Nátrium
    264 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    163.8 g
  • Cukor
    117 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    103.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    502 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    294 mg
  • Retinol - A vitamin:
    493 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    441 micro
Összesen 1504 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    119.7 g

Zsír

  • Összesen
    330.3 g
  • Telített zsírsav
    141 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    84 g
  • Koleszterin
    1794 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5010.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    174 mg
  • Kálcium
    1857 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    366 mg
  • Foszfor
    1522 mg
  • Nátrium
    1056 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    655.2 g
  • Cukor
    467 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    413.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2008 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    286 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    409 micro
  • Kolin:
    1176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1972 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    410 micro
  • β-crypt
    78 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1763 micro
Összesen 6014 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    191.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 231 Kcal

Hozzávalók

A palacsinattortához

A vanília öntethez

Elkészítés

A palacsinattortához

  1. A darált diót összekeverjük a fahéjjal és a citromhéj felével. A mazsolát az ananászlében beáztatjuk.
  2. 15 dkg puha teavajat 15dkg porcukorral habosra kikeverünk. Szétválasztjuk a tojásokat úgy, hogy az egyik pohárba 3, a másikba 2 tojás fehérjét teszünk.
  3. A tojássárgákat és a maradék citromhéjat a vajkrémbe dolgozzuk. A tojásfehérjét habbá felverjük. A sütőporral elvegyített lisztet a tejjel váltogatva a masszába keverjük, majd beleforgatjuk a 3 tojásfehérjéből felvert habot.
  4. A narancslekvárt 1 evőkanál vízzel felmelegítjük.
  5. A mazsolát az ananászléből kivesszük összekeverjük 2 evőkanálnyi porcukorral.
  6. A palacsintasütőben kevés vajat hevítünk. Az elkészített tészta hatodrészét belemerjük kb. 3 percig sütjük, megfordítjuk és a másik oldalát kb. 1 percig sütjük. A palacsintát (a világos fele legyen felül) egy tányérra csúsztatjuk és narancslekvárral megkenjük, a darált dióval, mazsolával megszórjuk.
  7. A palacsintatésztából ugyanígy még 5 db palacsintát sütünk. Egymásra rétegezzük és az utolsó palacsintát kivéve megkenjük narancslekvárral, megszórjuk dióval és mazsolával.
  8. A megmaradt vajat megolvasztjuk és a palacsintatortára öntjük.
  9. Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 10 percig sütjük.
  10. Amíg a palacsintatortánk sül, a 2 tojásfehérjéből habot verünk úgy, hogy belekeverjük a megmaradt porcukrot.
  11. A sütőből a palacsintatortánkat kihúzzuk egy pillanatra és a felvert habot a torta tetejére halmozzuk, majd a sütőbe visszatolva aranysárgára sütjük.
  12. Szeletekre vágjuk, a megmaradt darált dióval megszórva az alábbi vanília öntettel (sodóval) kínáljuk a gyerekeknek.
  13. Vanília öntet készítése:
  14. A vaníliát hosszában kettévágjuk, a belsejét kikaparjuk - így lesz intenzív és eredeti a vaníliaíz.
  15. A vanília héját és kikapart velőjét a tejjel felforraljuk.
  16. A porcukrot, a tojássárgáját és a lisztet kikeverjük, felöntjük a vaníliás tejjel, újra felforraljuk és leszűrjük, majd a vajjal fényesre kikeverjük (montírozzuk).
  17. Hűlés közben többször átkeverjük.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 163
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 52283
  • Feltöltés dátuma: 2008. november 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

„Hófödte” palacsintatorta gyermekeknek
Mártika és Feri 107 recept

Közeleg a Mikulás, a Karácsonyi ünnepek. Gyermekeknek és persze a felnőtteknek is ajánlom az alábbi karácsonyi gyümölcsökkel, fűszerekkel készülő palacsinta receptemet.

Hozzávalók

A palacsinattortához

A vanília öntethez

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek