r
Nosalty Logó

Hófehérke

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nyinyinagyi
Hófehérke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 1081 kcal
  • 5% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 6470 kcal
  • 5% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 349 kcal
  • 5% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    50.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    334.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    143.2 g
  • Cukor
    82 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    25 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    358 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    337 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    255 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 1081 kcal
  • 5% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.6 g

Zsír

  • Összesen
    305 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    136 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    73 g
  • Koleszterin
    268 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2005 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    181 mg
  • Kálcium
    702 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    642 mg
  • Nátrium
    344 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    859.2 g
  • Cukor
    491 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    150.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2150 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    121 micro
  • K vitamin:
    234 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    151 micro
  • Kolin:
    267 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2022 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1530 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    331 micro
Összesen 6470 kcal
  • 5% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    108.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.3 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 349 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A zsírt a tojással és a cukorral habosra keverjük.
  2. Összegyúrjuk a szódabikarbónás liszttel, egy kevés tejfölt adunk hozzá, hogy jól gyúrható legyen.
  3. Két lapot sütünk belőle, közepes tűzön.
  4. A krémhez a tejet és a lisztet sűrűre főzzük.
  5. A margarint a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, és ha a főzött krém kihűlt, a kettőt összekeverjük.
  6. Az egyik lapot megkenjük vele, és a tetejére tesszük a másikat.
  7. Jó sok porcukorral megszórjuk.
  8. Másnap szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 148
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 17709
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hófehérke
Nyinyinagyi 31 recept

Édesanyám receptje, őrizgetem a sok sok másikkal egyetemben a régi receptes füzetében, aminek az elején az díszeleg: "Rece - fice". A papírlapok a sütemények illatát őrzik, meg lehet állapítani a lapokból, melyiket milyen gyakran sütötte. Ami már nagyon kopott, azt nagyon sokszor. Ezt a sütit is sokszor sütötte, nagyon szeretem. Én egy ideje sajnos tejérzékeny vagyok, így ezt a receptet szójatejjel és tejmentes margarinnal készítem, tejföl helyett egy kevés vizet teszek a tésztához. A vizes margarinokat nem lehet habosra keverni, mert kicsapódik, így éppen csak összekeverem a cukorral, és a még langyos, főzött krémbe keverem. Ezután lehet robotgéppel jó levegősre keverni.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek