r
Nosalty Logó

Hidegen kelesztett sajtos-túrós pogácsa

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Hidegen kelesztett sajtos-túrós pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 13% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 19% Zsír

tészta

krém

tetejére

Összesen 329 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 19% Zsír

tészta

krém

tetejére

Összesen 2632 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 19% Zsír

tészta

krém

tetejére

Összesen 309 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1321.6 g
  • Cink
    34 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    960 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    15 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 329 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.7 g

Zsír

  • Összesen
    137.4 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    532 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10572.5 g
  • Cink
    268 mg
  • Szelén
    170 mg
  • Kálcium
    976 mg
  • Vas
    205 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    1124 mg
  • Nátrium
    7677 mg
  • Réz
    11 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    248.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    251.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1312 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    104 micro
  • K vitamin:
    97 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    26 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    121 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    335 micro
  • Kolin:
    378 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1257 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    665 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    716 micro
Összesen 2632 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1235.8 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    897 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    14 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    147 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 309 Kcal

Hozzávalók

tészta

krém

tetejére

Elkészítés

tészta

  1. Előző este elkészítjük a tésztát. A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A kenyérlisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, a tejfölt, a margarint, a tojássárgáját, végül pedig a felfutott élesztőt (ügyeljünk arra, hogy minden hozzávaló szobahőmérsékletű legyen).
  2. A tésztát ezután szépen kidagasztjuk, és kb. 20 percig pihentetjük. A krém hozzávalóit összekeverjük, és kihabosítjuk.
  3. Ezután kinyújtjuk, a túrós krémet rákenjük, és könyvtechnikával (azaz alulról és felülről, majd jobbról-balról behajtjuk) meghajtogatjuk, majd a hűtőbe tesszük. Ha tehetjük, még aznap este ezt a nyújtás és hajtás folyamatot még kétszer ismételjük meg.
  4. Másnap reggel vegyük ki a tésztát. Nyújtsuk ki, és utoljára hajtsuk meg. Ezután 1 órát hagyjuk szobahőmérsékleten feléledni a tésztát.
  5. Ezután nyújtsuk ki kb. 2 cm vastagra, a tetejét késsel rácsozzuk be, és közepes méretű szaggatóval szaggassuk ki, két tenyér élünkkel sodorjuk egységesre. Kenjük le a felvert tojással, és szórjuk meg a reszelt sajttal.
  6. Pihentessük még 20 percet a tepsin, addig melegítsük elő a sütőt 190 fokra. Ha sütőnk előkészült, tegyük be a pogikat, és süssük 20-25 perc alatt készre.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 151
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 22101
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyakran készítek pogácsát, mivel bármilyen alkalomra szuper, legyen szó házibuliról, családi találkázókról, vagy szimplán csak egy finom reggelinek, baráti borozgatásokhoz. Ez a változat a nálam jól bevált kenyérlisztből, és hidegen kelesztéssel készült. Ez a technológia a kedvencem,  mert légiesen könnyed pogikat produkál. Sülés közben szépen eldőltek, és legalább a duplájukra nőttek, akárcsak a cukrászdai változat... :)

Hozzávalók

tészta

krém

tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek