r
Nosalty Logó

Hideg mézes dinnyeleves citromhabbal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
doritol
Hideg mézes dinnyeleves citromhabbal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 275 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1376 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 62 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    182.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.3 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    298.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    305 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    164 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    1685 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 275 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    94 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    333 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    911.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    302 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    292 mg
  • Nátrium
    206 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    126.6 g
  • Cukor
    103 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    1493.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1527 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    200 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    822 micro
  • α-karotin
    66 micro
  • β-karotin
    8424 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 1376 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    41.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    13 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    381 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 62 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szegfűszeget és a fahéjat 2 dl vízben feltesszük főni, és amikor már csak 1 dl víz maradt, leszűrjük. (Ez kb. 8-10 perc.)
  2. A citromot alaposan megmossuk, a héját lereszeljük a levét kinyomjuk. Az előre megtisztított dinnyét összedaraboljuk nagyobb darabokra, kb. 4 evőkanálnyit szép apró kockákra vágunk, ráöntjük a fehérbort vagy a likőrt, majd hűtőbe tesszük.
  3. Felteszünk főni 6 dl vizet, beleöntjük a fűszeres levet, hozzáadjuk a mézet és ízlés szerint még cukrot ha kell, majd ha már forr, a feldarabolt dinnyét is. Picit megsózzuk, 3-4 percig forraljuk.
  4. Kikeverünk 2 dl tejszínt 2 dkg liszttel, ezzel besűrítjük a levest. Ízesítjük, beletesszük a citromlé felét, és forralunk egyet rajta, majd összeturmixoljuk. Beleteszórjuk a mentát, és kihűtjük.
  5. Amikor jól lehűlt a leves (kb. 3-4 óra), beletesszük a félretett, alkoholos dinnyekockákat a levével együtt.
  6. A maradék tejszínből kemény habot verünk, ebbe belekeverjük a reszelt citromhéjat és a megmaradt citrom levét, és a levest díszítjük vele.
  • Receptkönyvben: 106
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7437
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 29.

Ajánló

1 adag kb. 375 kcal.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hideg mézes dinnyeleves citromhabbal
doritol 15 recept

Nagyon-nagyon finom, a citromos habot nem szabad kihagyn, ez adja meg a pikans ízt. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!