r
Nosalty Logó

Hideg Litván Borscs

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Hideg Litván Borscs
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 515 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2059 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 54 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.7 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    274 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1700.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    549 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    645 mg
  • Nátrium
    339 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.2 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    702.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    211 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    190 micro
  • Kolin:
    269 mg
  • Retinol - A vitamin:
    198 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    164 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    500 micro
Összesen 515 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    106.7 g

Zsír

  • Összesen
    73.5 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1095 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6802.3 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    2196 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    520 mg
  • Foszfor
    2579 mg
  • Nátrium
    1357 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    253 g
  • Cukor
    107 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    2809.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    846 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    193 mg
  • D vitamin:
    228 micro
  • K vitamin:
    197 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    759 micro
  • Kolin:
    1076 mg
  • Retinol - A vitamin:
    792 micro
  • α-karotin
    43 micro
  • β-karotin
    654 micro
  • β-crypt
    123 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2002 micro
Összesen 2059 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    180.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 54 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Nagylyukú reszelőn reszeljük le az uborkát és a céklát.
  2. Vágjuk apróra a kaprot és a hagymát.
  3. Egy nagyobb lábasba beleöntjük a joghurtot és a kefírt, beletesszük az uborkát, céklát, kaprot, hagymát, ízlés szerint sózzuk.
  4. A megfőtt tojásokat vagy felvágjuk csíkokra (kétszer a tojásszeletelőn átmegyünk rajtuk) és beletesszük a kész borscsba, vagy pedig kettévágjuk őket,és külön-külön a tányérokba rakjuk.
  5. Egy evőkanálnyi tejföllel, valamint főtt (esetleg tört) burgonyával tálaljuk! Hidegen vagy langyosan fogyasszuk.
  • Receptkönyvben: 156
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 19848
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 29.

Ajánló

Ha a kefír elég sűrű és zsíros, akkor elegendő csak az bele, a joghurtot elhagyhatjuk. Ajánlatos kisuborkákkal elkészíteni, mivel azok aromásabbak a salátának való uborkánál. Céklabefőttel is készíthetjük, de csak ha nem túl ecetes! Ekkor kb. 0,5 liternyi lé mehet a leveshez. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Legyen ez az első igazi litván recept a Nosalty-n! A litvánok egyébként többféle képpen is készítik a borscsot (Kelet-Európában közkedvelt szláv egytálétel céklával, esetleg marhahússal), de ez a fajta kimondottan meleg nyári hónapokban készítendő, mivel leginkább akkor jutni hozzá a friss alapanyagokhoz. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek