r
Nosalty Logó

Hideg, bodzás paradicsomleves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mignon
Hideg, bodzás paradicsomleves
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A leveshez

A borsókához

Összesen 455 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A leveshez

A borsókához

Összesen 1816 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A leveshez

A borsókához

Összesen 120 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    28.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    291.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.7 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    242 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    175 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    687 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    22593 micro
  • Lut-zea
    209 micro
Összesen 455 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.2 g

Zsír

  • Összesen
    114.4 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    260 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1164.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    374 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    133 mg
  • Foszfor
    381 mg
  • Nátrium
    216 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    174.9 g
  • Cukor
    83 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    968 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    443 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    701 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    76 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    256 micro
  • Kolin:
    246 mg
  • Retinol - A vitamin:
    208 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    2749 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    90370 micro
  • Lut-zea
    837 micro
Összesen 1816 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    77.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    25 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    184 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6045 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 120 Kcal

Hozzávalók

A leveshez

A borsókához

Elkészítés

A leveshez

  1. A paradicsomléhez hozzáöntjük a szörpöt, ízesítjük cayenne borssal, borókabogyóval, sóval és pár perc alatt jól összemelegítjük az egészet.
  2. Átszűrjük, és ha kihűlt, hűtőbe tesszük.
  3. A borsókához a tejet és a vajat összemelegítjük, majd folyamatos kevergetés közben hozzáadjuk a lisztet. Sózzuk, borsozzuk, és addig keverjük, míg sima nem lesz a tészta.
  4. Mikor már csak langyos, hozzádolgozzuk a tojássárgát.
  5. Serpenyőben kb. 1 cm vastagságban olajat hevítünk, és nokedliszaggatóval a tészta harmadát beleszaggatjuk. 2-3 perc alatt aranybarnára sütjük a kis borsócskákat, szűrőlapáttal papírtörlőre szedjük őket, majd kisütjük a maradék két adagot is.
  6. Tálaláskor a hideg paradicsomleveshez külön tálkákban kínáljuk a frissen sült borsócskát.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5130
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 19.

Ajánló

Megjegyzés: Én időtakarékosan paradicsomlevet használtam alapnak, de természetesen úgy az igazi, ha kb. 3 kg paradicsomot bemetszünk, leforrázunk fél percre, leöntjük róluk a vizet, héjukat lehúzzuk, magjukat kiszedjük, és az így kapott paradicsomhúst összepürésítjük mixerrel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Már nagyon régen készítettem paradicsomlevest, mert mindig a menzai betűtésztás változat jut róla az eszembe, ami nem túl kellemes emlék. Ez a Stahl Judit féle felturbózott változat viszont rögtön újra kedvet adott hozzá!

Hozzávalók

A leveshez

A borsókához

Címlapról ajánljuk

További cikkek