r
Nosalty Logó

Hentesborda csemege uborkával sülve

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Hentesborda csemege uborkával sülve
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 326 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1303 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 134 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.4 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    517.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    339 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    146.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 326 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    129.5 g

Zsír

  • Összesen
    66.1 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    384 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2071.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    166 mg
  • Foszfor
    1355 mg
  • Nátrium
    291 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    585.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    126 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    356 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 1303 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    214.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 134 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst csíkokra vágjuk, ételízesítővel és borssal összekeverjük, és a hűtőben állni hagyjuk. (Ha lehet, egy éjszakán át.)
  2. A hagymát apróra vágjuk, és kevés olajon üvegesre pirítjuk a zúzott fokhagymával együtt.
  3. Hozzáadjuk a húst, és fehéredésig sütjük.
  4. Rászórjuk a fűszereket, összekeverjük, felöntjük az uborka levével, és 2-3 darabokra vágott uborkát is teszünk bele. (Az uborka nagyságától függően, de kb. a harmadát.)
  5. Majdnem készre főzzük, de az utolsó 10 percben beletesszük a maradék uborkát is csíkokra vágva. Ahogy fogy a leve, vörösborral pótoljuk. A végén jó sűrű szaftja legyen!
  • Receptkönyvben: 196
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 27689
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 19.

Ajánló

Mi galuskával szeretjük a legjobban.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Amikor először olvastam el a receptet, kicsit kételkedtem az eredményben, a sok ecetes uborka miatt, de a receptet kedves ismerőstől kaptam, aki szerint fantasztikusan finom, így aztán kipróbáltam, és azóta ez az egyik legkedvesebb pörköltszerű ételünk. Számtalanszor készítettem már a családnak, barátoknak, és mindenki csak dícsérte. Pikáns, nem savanyú, pörköltszerű étel, de csak annyi pirospaprika kell bele, hogy ne legyen sápadt a színe. Az elkészítés folyamatáról 10 képet itt találtok.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek