r
Nosalty Logó

Héjában sült mustáros krumpli

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Héjában sült mustáros krumpli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 2% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 169 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 673 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 97 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    335.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    186 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    103.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 169 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    34.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1343.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    331 mg
  • Nátrium
    745 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    412.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    90 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 673 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    191.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 97 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Mossuk meg a krumplikat jó alaposan, vágjuk ketté hosszában, majd jó mélyen vagdossuk be (kockásan).
  2. Keverjük össze az olajat, mustárt, fűszereket és a préselt fokhagymát.
  3. A tepsire csepegtessünk egy kis olajat (~2-3 ml) és a krumplik alját mártsuk bele.
  4. Kenjük meg egy-egy tk-nyi kencével a krumplikat (ügyeljünk arra, hogy a résekbe is jusson egy kis szósz).
  5. Süssük, amíg a krumplik meg nem puhulnak (40-50 perc).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 311
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 13405
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez az első recept, amit feltöltök. Minden elismerésem azoknak, akik nap, mint nap recepteket töltenek fel. Sokszor nem mérem az összetevők mennyiségét és így nehéz receptet megosztani :) Ez egy planétás recept. Kiskoromban nézegettem anyum planétását és erre receptre mutattam, hogy csinálja meg nekem :)  megcsinálta és azóta is rendszeresen készítjük (ő is, én is). Hidegen és melegen is, köretként és magában is finom (ha meleg és magában eszem, akkor tejfölbe szoktam mártogatni). Köretként száraz husikhoz szoktam készíteni (fasírt, vasipecsenye, rántott hús stb...). Az, hogy a pontos recept hogy szól, azt nem tudom, én így szoktam csinálni. Lehet változtatni a mustár-olaj arányon, vagy a fűszerezésen is. Általában kisebb és közepes krumpliból csinálom, de van amikor csak nagyobbak vannak itthon, abból is ugyanolyan jó. A kenésnél nem kell ecsetet használni, a teáskanállal el kell oszlatni, a lényeg, hogy ne látsszon ki a krumpli belseje :)   

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek