r
Nosalty Logó

Hédi kedvence

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ferencz Lajosné
Hédi kedvence
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A mézes laphoz

A piskótatekercshez

A krémhez

Összesen 1312 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A mézes laphoz

A piskótatekercshez

A krémhez

Összesen 7872 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A mézes laphoz

A piskótatekercshez

A krémhez

Összesen 275 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    21.9 g

Zsír

  • Összesen
    57.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    302 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1320.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    347 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    452 mg
  • Nátrium
    434 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    176.8 g
  • Cukor
    100 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    98.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    597 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    255 mg
  • Retinol - A vitamin:
    568 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    347 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    420 micro
Összesen 1312 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    131.1 g

Zsír

  • Összesen
    342.9 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    151 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    94 g
  • Koleszterin
    1812 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7924.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    313 mg
  • Kálcium
    2083 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    184 mg
  • Foszfor
    2710 mg
  • Nátrium
    2603 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1060.8 g
  • Cukor
    600 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    589.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3584 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    319 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    364 micro
  • Kolin:
    1527 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3410 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2079 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2518 micro
Összesen 7872 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    277.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.2 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 275 Kcal

Hozzávalók

A mézes laphoz

A piskótatekercshez

A krémhez

Elkészítés

A mézes laphoz

  1. A mézes laphoz a tojásokat a porcukorral elkeverjük. Hozzáadjuk a kissé megolvasztott margarint, a langyos mézet, végül a szódabikarbónával elkevert lisztet, és jól összedolgozzuk.
  2. Zsírozott vagy sütőmargarinozott, lisztezett, közepes lemezen két vékony lapot sütünk belőle.
  3. Elkészítjük a piskótamasszát, megfelezzük, és külön-külön megsütjük. Sütés után még melegen baracklekvárral megkenjük, és feltekerjük. Ha kihűlt, kb. 1 cm-es szeletekre vágjuk.
  4. A krémhez 2 cs vaníliás pudingot megfőzünk 7 dl tejben, és kihűtjük.
  5. 30 dkg margarint 20 dkg porcukorral jól kikeverünk, majd összedolgozzuk a kihűlt pudinggal és a két vaníliás cukorral.
  6. Összeállítjuk a süteményt: az egyik mézes lapot megkenjük a krém felével, majd vízszintes sorokban, szorosan rárakjuk a felszeletelt tekercseket, erre jön a krém másik fele. Végül befedjük a másik tésztalappal.
  7. Porcukorral meghintve tálaljuk. A süteményt a tekercsekre merőlegesen szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x30
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 331
  • Tegnapi nézettség: 35
  • 7 napos nézettség: 173
  • Össznézettség: 83248
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hédi kedvence
Ferencz Lajosné 9 recept

Ha megsütitek, tegyetek a piskótatekercsbe bővebben lekvárt, attól lesz finom, és a szeletelésnél is jobban látszódik. Amikor a tekercseket a krémre teszitek, legjobb az aljukat egymással szembe illeszteni, kissé laposabbra nyomva.

Hozzávalók

A mézes laphoz

A piskótatekercshez

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek