r
Nosalty Logó

Házi tészta gombaszósszal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Norbi06
Házi tészta gombaszósszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A szószhoz

A tetejére

Összesen 452 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A szószhoz

A tetejére

Összesen 1808 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A szószhoz

A tetejére

Összesen 89 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1479.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    202 mg
  • Nátrium
    1138 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    153 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1151 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 452 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    62.9 g

Zsír

  • Összesen
    62.6 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    466 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5917.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    293 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    807 mg
  • Nátrium
    4550 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    227.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    612 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    354 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    96 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    180 micro
  • Kolin:
    394 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    188 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    4602 micro
  • Lut-zea
    546 micro
Összesen 1808 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    290.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    223 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    226 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 89 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A szószhoz

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásból és tésztából kemény tésztát gyúrunk, félretesszük pihenni.
  2. Kevés olívaolajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, paradicsompürét és mustárt, majd felöntjük az alaplével, és hozzáadjuk a szeletelt/cikkezett gombát.
  3. Fűszerezzük, és 20 perc alatt nagy lángon beforraljuk nagyjából a harmadára. Majd a tejföllel kikevert keményítőhöz csurgatunk keveset a forró léből, és visszaöntve sűrűre főzzük pár pillanat alatt a szószt.
  4. A tésztát géppel vagy kézzel kinyújtjuk cérnavékonyra, és tetszés szerint összevágjuk (én tagliatelle-t csináltam). Lobogó, sós vízben 1-3 perc alatt megfőzzük.
  5. A tésztához a forró vízből kivéve csurgatunk keveset a léből, és egy kevés olívaolajjal átrázzuk.
  6. Tálalásnál még melegében összekeverjük a szószt és a tésztát, hogy felszívja rendesen az ízeket, majd sonka szeletekkel, esetleg parmezánnal meghintve kínáljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1521
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 19.

Ajánló

Alaplé és friss gomba helyett használhatunk szárított, karakteres ízű erdei gombákat, melyeket vízbe áztatunk fél órára, és a levével öntjük fel a szószt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Norbi06 121 recept

Nem vagyok nagy tésztás, sőt kifejezetten untat a jellegtelen íze miatt, ám a házilag gyúrt változatokért odáig vagyok. Így születnek a tésztás receptek. Eredetileg ez egy meleg előétel, de ilyen adagokkal inkább főfogás.

Hozzávalók

A tésztához

A szószhoz

A tetejére

Címlapról ajánljuk

B12-vitamin és folsav – Vitaminok az idegrendszerért!

A B12-vitamin és a folsav hozzájárul a normális pszichológiai funkciókhoz, azaz az olyan kognitív teljesítményekhez, mint a memória, a koncentráció, a tanulás és a problémamegoldás. E vitaminok túl kis mennyiségben való bevitele hosszú távon gyengítheti a kognitív teljesítményt, különösen a memóriát, illetve összefüggésbe hozható a depresszió kialakulásával is.

Hirdetés

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

További cikkek