r
Nosalty Logó

Házi puncspuding mazsolával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Pancsika
Házi puncspuding mazsolával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 527 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2103 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 184 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    592.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    241 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.9 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    181 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    304 micro
Összesen 527 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    45.9 g

Zsír

  • Összesen
    31.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2368.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    657 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    590 mg
  • Nátrium
    966 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    351.8 g
  • Cukor
    282 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    271.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    387 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    119 micro
  • Kolin:
    722 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1217 micro
Összesen 2103 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    208.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 184 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előző este többször átmossuk a mazsolát, majd befőttesüvegbe tesszük, és a rumba beáztatjuk.
  2. Felteszünk forrni 3 dl tejet a vaníliával és a csipet sóval. Közben szétválasztjuk a tojásfehérjét a tojássárgájától.
  3. A tojásfehérjét 5 dkg cukorral kemény habbá verjük (lassan adjuk hozzá a cukrot, és ne legyen ikrás a végeredmény!).
  4. A tojássárgáját a maradék cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a keményítőt, a színezéket, és a maradék tejjel teljesen simára, csomómentesre keverjük. Amikor forr a tej, lehúzzuk a tűzről, és belecsorgatjuk a tojássárgájás masszát állandó keverés közben, majd átforraljuk.
  5. Ezután óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjehabot (ügyeljünk, hogy ne törjük össze), és hagyjuk még egy picit forrni. Végül óvatosan elkeverjük benne a megduzzadt mazsolaszemeket a rummal, majd a tűzről lehúzzuk, és hagyjuk kihűlni.
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 2112
  • Feltöltés dátuma: 2020. május 28.

Ajánló

Ez egy alap pudingrecept, amit használhatunk önmagában (tejszínhabbal is vagy akár erdei gyümölcsökkel isteni finom), de használhatjuk sütemények töltésére is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Házi puncspuding mazsolával
Pancsika 101 recept

A házinál nincs finomabb, ugye?! :) Régóta készítek házi krémeket, melyekből ha a cukrot más édesítővel helyettesítem, akkor egy viszonylag egészséges desszertet tudok szinte pillanatok alatt tálalni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

5 alapanyag, amit ne használj hűtőhidegen

Sütésnél gyakran olvashatjuk receptekben, hogy bizonyos alapanyagokat feltétlenül használjunk szobahőmérsékleten (vagy éppen hűtőhidegen). Leginkább a tejtermékeknél fontos ez, de lássunk 5 másik hozzávalót is, ahol szintén érdemes figyelni!

Lakos Benedek

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?