Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Házi készítésű csokoládéfagylalt recept

hozzászólások (17)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Mangán
Foszfor
Vas
Magnézium

TOP Vitaminok

A E Folát K

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
7.2 g

zsír

Összesen:
34 g
Telített zsírsav:
20 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
11 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
1 g
Koleszterin:
162 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.8 g
Kalcium:
84 mg
Vas:
4 mg
Magnézium:
87 mg
Foszfor:
200 mg
Kálium:
380 mg
Nátrium:
65 mg
Cink:
1 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
1 mg
Szelén:
9 µg

szénhidrát

Összesen:
34.9 g
Összes cukor:
25 g
Élelmi rost :
5 g

víz

Összesen:
58.6 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
16 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
214 µg
E vitamin:
1 mg
D vitamin:
0 µg
K vitamin:
5 µg
C vitamin:
0 mg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 4 adag *

fehérje

Összesen:
28.8 g

zsír

Összesen:
136.1 g
Telített zsírsav:
81 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
42 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
6 g
Koleszterin:
650 mg

ásványi anyagok

Összesen:
3.3 g
Kalcium:
337 mg
Vas:
17 mg
Magnézium:
349 mg
Foszfor:
801 mg
Kálium:
1522 mg
Nátrium:
262 mg
Cink:
6 mg
Réz:
3 mg
Mangán:
3 mg
Szelén:
39 µg

szénhidrát

Összesen:
139.4 g
Összes cukor:
100 g
Élelmi rost :
18 g

víz

Összesen:
234.5 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
1 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
2 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
61 µg
B12 Vitamin:
2 µg
A vitamin (RAE):
856 µg
E vitamin:
4 mg
D vitamin:
4 µg
K vitamin:
20 µg
C vitamin:
2 mg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
5.2 g

zsír

Összesen:
24.4 g
Telített zsírsav:
15 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
8 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
0 g
Koleszterin:
117 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.6 g
Kalcium:
61 mg
Vas:
2 mg
Magnézium:
62 mg
Foszfor:
142 mg
Kálium:
272 mg
Nátrium:
47 mg
Cink:
1 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
7 µg

szénhidrát

Összesen:
25 g
Összes cukor:
18 g
Élelmi rost :
3 g

víz

Összesen:
42 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
11 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
154 µg
E vitamin:
0 mg
D vitamin:
0 µg
K vitamin:
3 µg
C vitamin:
0 mg
hasonló receptek

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gerevera
gerevera Sat, 2017-07-08 16:12

Tejszín helyett kókusztejszínt használtam és picit több cukrot tettem bele. Isteni "bounty" fagy lett belőle!
Tanács: érdemes kis poharakban vagy jégkrémformákban, pálcikával fagyasztani, mert (ahogy előttem is írták) nagyon keményre fagy. Így viszont nem kell várni, hogy kanalazható legyen, hanem lehet egyből nyalogatni, vagy a merészebbeknek harapni is a fagyóból kivéve :-D

Szné
Szné Fri, 2013-08-02 10:21

Nagyon finom ez a fagyi és egyszerű elkészíteni!Köszi a receptet,igaz már több mint 1 éves de én csak most találtam rá!

l.katica
l.katica Fri, 2013-07-05 16:06

Szia,Wannabe Chef.Az lenne a kérdésem,hogy úgy is jól sikerülne a fagyi,ha csak tojássárgát teszek bele?

Suszter Évi
Suszter Évi Thu, 2013-06-06 09:34

Azt szeretném kérdezni,hogy tojás nélkül el lehet készíteni?
Köszönöm!

fonicia
fonicia Fri, 2013-05-17 09:57

Kedves Wannabe chef!

Megcsináltam a fagyit,kicsit módosítottam rajta, mégpedig 3 tojásból és 4dl tejszínből készítettem.
ISTENI lett!!!!Biztosan ízleni fog a családomnak is. (én már készítéskor nyalakodtam)Köszi a receptet,mentettem!!
Üdvözlettel:Fonicia

Hasmalac
Hasmalac Mon, 2012-11-19 17:26

Kedves Wannabe Chef!
Megcsináltam ma, és egyszerűen fantasztikus. Olyan finom lett..!
Köszönöm :)

cranberry
Sóskaramell / cranberry Tue, 2012-06-19 06:02

lehet hogy nagyon hűt az én fagyasztóm, de kőkemény lett, alig bírtuk késsel lefaragni belőle kisebb darabokat. Igazándiból a tojássárgája+ kakaópor (Holland) is nagyon kemény volt, s miután beletettem 6dkg étcsokit, csak 70%-os van nekem itthon, hűléskor már kavarni sem lehetett.. hozzá öntöttem egy kis forró tejet, mint ahogy a főzött fagyiknál is szokták, így csurgatható lett legalább, és hozzákevertem a tejszínhabhoz, majd a felvert fehérjét. Az igaz, hogy az összes cukrot a sárgájához raktam, lehet hogy ott van a hiba, vagy ott hogy extra minőségű kakaóporból és csokiból készült (az ízével nincs is gond, nagyon csokis nagyon finom, nem olyan világos, mint a képen látható), csak hát nehezen ehető :-) ami azért elég nagy stressz :-)

wannabe chef
wannabe chef / wannabe chef Wed, 2012-06-20 09:02

Szia Cranberry! Az egyik ok az lehet, hogy ha fagyigéppel készítik, az levegőt is kever bele, ezért a fagyigéppel készült házi fagyik habosabbak, könnyebbek lesznek. Ha megnézed a képen, a miénk is tömörebb. Ha picit vársz vele, és korábban kiveszed, akkor valamennyire "kienged", de nem olvad szét, mint a bolti (viszont nincs benne semmiféle adalékanyag!). Sajnáljuk, hogy nem sikerült tökéletesre a csokifagyid, de ez mégiscsak egy házi fagyi, kicsit másképpen működik mint a bolti... Ha a krémesebb fagyikat szereted, próbáld ki a málnás-vaniliás jégkrémünket, amire receptet itt találsz: http://wannabechef.eu/desszert/malnas-vanilias-hazi-jegkrem/

461
tojás 2 db
porcukor 4 ek
cukrozatlan kakaópor 2 ek
étcsokoládé 15 dkg
habtejszín 2.5 dl