r
Nosalty Logó

Házi kenyér Daniella konyhájából

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Daniella
Házi kenyér Daniella konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 430 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1717 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 231 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1298.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    337 mg
  • Nátrium
    784 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    193 micro
Összesen 430 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.7 g

Zsír

  • Összesen
    48.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5194.5 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    449 mg
  • Foszfor
    1349 mg
  • Nátrium
    3137 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    302.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

VÍZ

  • Összesen
    331 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    519 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    774 micro
Összesen 1717 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    703.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    425 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 231 kcal

Elkészítés

  1. Egy magasabb pohárba vagy csészébe öntjük a vizet, belemorzsoljuk az élesztőt, és hozzákeverjük a cukrot. Hagyjuk állni kb. 15 percig, míg felfut az élesztő
  2. A felfutott élesztőt egy nagyobb tálba öntjük. Hozzáadjuk a sót, olajat, összekeverjük, és még 2-3 percig állni hagyjuk.
  3. Belekeverjük a teljes kiőrlésű lisztet és a kukoricalisztet. Fehér lisztből annyit adunk hozzá, hogy szép puha tésztát kapjunk, amely nem ragad. Jól átgyúrjuk. Minél több időt szentelünk a tészta kidolgozására, annál finomabb állaga lesz a kenyérnek. Mikor befejeztük, letakarjuk, és 1 jó órát állni hagyjuk meleg helyen, hogy a tészta megduplázza méretét.
  4. Amikor a tészta megkelt, újra átgyúrjuk, és kenyérformába vagy tepsibe tesszük, melybe előzőleg sütőpapírt tettünk. Újra letakarjuk, és pihentetjük, míg a sütő bemelegszik. 220 fokra melegítjük a sütőt.
  5. Amikor bemelegedett a sütő, kicsit megspricceljük vízzel a kenyeret, és betesszük sülni. Amint betettük a kenyeret, levesszük a hőfokot 190-re, és így 1 órán át sütjük.
  6. Miután kivettük a kisült kenyeret, újra megspricceljük vízzel, letakarjuk, és hagyjuk kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5843
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 01.

Receptkategóriák

Házi kenyér Daniella konyhájából
Daniella 13 recept

Egyik pék által készített kenyér sem olyan, mint a házilag készített. Nincs szebb annál, mikor az egész házat elönti a friss kenyér illata... :)  

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!