r
Nosalty Logó

Házi kacsatepertő sütése és vacsora

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Hobbychef
Házi kacsatepertő sütése és vacsora
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A háj sütése

A tepertővacsora

Összesen 548 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A háj sütése

A tepertővacsora

Összesen 1094 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A háj sütése

A tepertővacsora

Összesen 73 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    41.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    506.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    252 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    118.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    59 micro
  • β-karotin
    431 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    398 micro
Összesen 548 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.1 g

Zsír

  • Összesen
    82.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1013.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    209 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    504 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    237.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    131 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    148 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    862 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    795 micro
Összesen 1094 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    68.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    13 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    173 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 73 Kcal

Hozzávalók

A háj sütése

A tepertővacsora

Elkészítés

A háj sütése

  1. A hájat tisztítás, mosás után felkockázzuk, s beletesszük egy lábasba, öntünk rá egy kevés vizet és tejet, s lassú tűzön, időnkénti keverés mellett, elkezdjük a zsírt kiolvasztani.
  2. Egy idő után a zsír nagyját lemerjük róla, s tovább sütjük, időnként megkavarjuk, hogy le ne égjen.
  3. Amikor már majdnem aranysárgára barnult, dobunk rá fokhagymát, s szórunk rá sót.
  4. Végül egy szitán átöntjük a megmaradt tepertőt és a zsírt. A zsírt - miután lehűlt - üvegbe öntjük, a tepertőt pedig egy tányérba rakjuk.

A tepertővacsora

  1. A hájból 1-2 adag tepertő lesz (étvágytól, kapacitástól függően).
  2. A tepertőből kenyérrel, paprikával, paradicsommal, újhagymával, vörösborral egy jó vacsorában volt részem.
  3. Természetesen más zöldséget, pl. retket is fogyaszthatunk hozzá idénytől függően.
  4. Lehet tepertős zsíros kenyeret is készíteni, ha valaki úgy jobban szereti.
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 48
  • Össznézettség: 28187
  • Feltöltés dátuma: 2016. szeptember 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Hobbychef 738 recept

A tepertő finom csemege. A zsír pedig kiváló sütéshez, főzéshez, de zsíros kenyérnek sem rossz hagymával, pirospaprikával.

Hozzávalók

A háj sütése

A tepertővacsora

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek