r
Nosalty Logó

Házi fehér kenyér 12. - paprikás

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Házi fehér kenyér 12. - paprikás
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 70% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 1168 kcal
  • 10% Fehérje
  • 70% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 4669 kcal
  • 10% Fehérje
  • 70% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 278 kcal
  • 10% Fehérje
  • 70% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2679.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    320 mg
  • Nátrium
    2011 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    209.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    164 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    654 micro
  • β-crypt
    155 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    519 micro
Összesen 1168 kcal
  • 10% Fehérje
  • 70% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    123.9 g

Zsír

  • Összesen
    80 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10719.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    344 mg
  • Kálcium
    758 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    258 mg
  • Foszfor
    1279 mg
  • Nátrium
    8044 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    837.5 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    154.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    246 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    657 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    60 micro
  • β-karotin
    2616 micro
  • β-crypt
    619 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2074 micro
Összesen 4669 kcal
  • 10% Fehérje
  • 70% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    638.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    479 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    156 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 278 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az összes hozzávalót kenyérsütőgép üstjébe tesszük, és bekapcsoljuk a dagasztás és kelesztés funkcióra!
  2. Hogyha valaki a kézzel szeretné dagasztani, akkor: Az élesztőt kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk. Nagyobb méretű tálba öntjük a napraforgó olajat, a sót, a maradék cukrot, a megkelt élesztőt és a pirospaprikát, majd összekeverjük.
  3. Hozzáadjuk a maradék meleg tejet, az átszitált lisztet, és dagasztjuk! Alaposan dolgozzuk ki, hogy felülete sima, hólyagos és fényes legyen!
  4. Ha kész, letakarjuk a tésztát, és 60-70 percig kelesztjük meleg helyen!
  5. Ez idő letelte után, (aki kenyérsütőgéppel csinálta a tésztát, és végzett a dagasztással, kelesztéssel), lisztezett gyúródeszkára borítjuk, lazán átgyúrjuk, és kedvünk szerint formázzuk!
  6. Sütőpapíros tepsibe helyezzük, és újra kelesztjük meleg helyen 35-40 percig.
  7. Sütés előtt napraforgóolajjal lekenjük, és előmelegített, közepes erősségű sütőben sütjük, amíg szép barna nem lesz.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4262
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 23.

Ajánló

A kenyeret köménymaggal és napraforgómaggal ízesíthetük! Én egy kis köménymaggal ízesítettem, valamint a sütőbe tettem vizet párologni! A sütőmet hőlégkeverésre raktam, először magasabb hőfokon sütőttem a kenyeret, aztán visszavettem kisebbre!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kenyérből bármennyi, bármilyen, bármikor:).

Hozzávalók

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?