Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Házi csirkemájkrém Ízhuszártól recept

hozzászólások (20)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Szelén
Vas
Foszfor
Cink

TOP Vitaminok

B12 A Folát B6

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
10.9 g

zsír

Összesen:
13.8 g
Telített zsírsav:
6 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
5 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
2 g
Koleszterin:
235 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.5 g
Kalcium:
13 mg
Vas:
6 mg
Magnézium:
15 mg
Foszfor:
196 mg
Kálium:
179 mg
Nátrium:
60 mg
Cink:
2 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
34 µg

szénhidrát

Összesen:
2.6 g
Összes cukor:
1 g
Élelmi rost :
0 g

víz

Összesen:
67.6 g

vitaminok

Összesen:
0 g
C vitamin:
12 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
1 mg
Niacin - B3 vitamin:
6 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
4 mg
B6 vitamin:
1 mg
Összes folát:
372 µg
E vitamin:
0 mg
K vitamin:
0 µg
B12 Vitamin:
10 µg
A vitamin (RAE):
2103 µg
D vitamin:
0 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 8 adag *

fehérje

Összesen:
87.5 g

zsír

Összesen:
110.2 g
Telített zsírsav:
46 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
43 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
14 g
Koleszterin:
1878 mg

ásványi anyagok

Összesen:
3.7 g
Kalcium:
104 mg
Vas:
45 mg
Magnézium:
117 mg
Foszfor:
1561 mg
Kálium:
1424 mg
Nátrium:
482 mg
Cink:
13 mg
Réz:
2 mg
Mangán:
1 mg
Szelén:
279 µg

szénhidrát

Összesen:
20.4 g
Összes cukor:
7 g
Élelmi rost :
3 g

víz

Összesen:
540.6 g

vitaminok

Összesen:
0.2 g
C vitamin:
103 mg
Tiamin - B1 vitamin:
2 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
9 mg
Niacin - B3 vitamin:
49 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
31 mg
B6 vitamin:
4 mg
Összes folát:
2972 µg
E vitamin:
6 mg
K vitamin:
5 µg
B12 Vitamin:
83 µg
A vitamin (RAE):
16822 µg
D vitamin:
1 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
11.2 g

zsír

Összesen:
14.1 g
Telített zsírsav:
6 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
5 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
2 g
Koleszterin:
241 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.5 g
Kalcium:
14 mg
Vas:
6 mg
Magnézium:
15 mg
Foszfor:
200 mg
Kálium:
183 mg
Nátrium:
62 mg
Cink:
2 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
35 µg

szénhidrát

Összesen:
2.6 g
Összes cukor:
1 g
Élelmi rost :
0 g

víz

Összesen:
69.2 g

vitaminok

Összesen:
0 g
C vitamin:
12 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
1 mg
Niacin - B3 vitamin:
6 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
4 mg
B6 vitamin:
1 mg
Összes folát:
380 µg
E vitamin:
0 mg
K vitamin:
0 µg
B12 Vitamin:
11 µg
A vitamin (RAE):
2154 µg
D vitamin:
0 µg

Hozzászólások (20)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

tanti
tanti Tue, 2015-07-28 08:11

Kedvenc uzsonna krémünk:) egyszerre sokat csinálok, beüvegelem és dunsztolom. Hetekig eláll és a hűtőben sem foglalja a helyet. A massza tetejét olvasztott libazsirral vagy vajjal légtelenítem. Disznóvágáskor hasonlóan készítem a sertésmájkrémet, üvegbe, dunsztba, mert üveg mindig sokkal több van, mint bél:)

nyuszimama25
nyuszimama25 Sat, 2014-10-18 05:00

Elkészítettem (mustár nélkül). Nagyon finom lett. Még soha nem készítettem házi májkrémet, de boltit biztosan nem veszek többet. Köszönöm ezt a jó receptet. :) :)

szaboklarikosd
szaboklarikosd Fri, 2014-05-30 09:25

Ez egy kitűnő recept, én is szoktam csinálni, csak a mustár új benne. Próba! Egyébként egy hétig biztosan eláll, hosszabb időről nem tudok beszámolni! Elfogyott!

Cucomine
Cucomine Fri, 2013-07-26 22:51

Köszönöm a választ! A máj nem a család kedvence, de a májkrémet meg szoktuk enni. Mostanában viszont próbálok odafigyelni az egészségesebb étkezésre és elolvastam egy sertésmájkrém dobozán lévő összetételt. Hát arra jutottam, hogy inkább magam készítek. A recepted nagyon szimpatikus, de nincsenek tapasztalataim a máj terén.

Szeva50
Szeva / Szeva50 Fri, 2013-07-26 10:38

Én már évek óta nem veszek boltban májkrémet. A koreográfiám a következő: a resztelt májból nagyobb adagot készítek, mint amennyi elfogy ebédre. Ebéd után (mikor még langyos) jön hozzá a vaj + mustár és botmixerrel egyneműsítem. Csavaros tetejű üvegtálkában megy a hűtőbe. Májat sosem tárolok műanyagban. Ha délben ízlett, akkor esténként sem lesz kisebb a siker. Üdv: Éva

Kárai Dávid
Dávid / Kárai Dávid Fri, 2013-07-26 10:17

Kedves Cucomine!

A máj sajnos elég romlandó, és mivel nincsen benne semmilyen tartósítószer, ezért maximum 2-3 napig. Amennyiben libazsírt teszel a tetejére és így teszed be a hűtőbe, úgy hosszabb ideig, akár több, mint egy hétig is eláll!

ízHUSZÁR

180
vöröshagyma 1 nagy db
csirkemáj 50 dkg
fokhagyma 2 gerezd
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
libazsír 3 ek
vaj 5 dkg
mustár 1 ek