r
Nosalty Logó

Házi csirkemájkrém ahogy nkcicc készíti

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
nkcicc
Házi csirkemájkrém ahogy nkcicc készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 201 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 803 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 118 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    431 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1674.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    384 mg
  • Nátrium
    1156 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    127.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4120 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    742 micro
  • Kolin:
    246 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4113 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    50 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 201 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.6 g

Zsír

  • Összesen
    40.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1725 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6699.8 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    275 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    45 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    1537 mg
  • Nátrium
    4625 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    508.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16480 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    83 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    102 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2966 micro
  • Kolin:
    982 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16450 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    282 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    200 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 803 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    251 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    976.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    224 mg
  • Nátrium
    674 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2402 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    432 micro
  • Kolin:
    143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2398 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    29 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 118 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Első lépésként kockázzuk fel a vöröshagymát, és tegyük a serpenyőbe, öntsünk rá kellő mennyiségű olajat, és tegyünk hozzá egy evőkanál sót, így üvegesre pároljuk.
  2. Ezek után a kiolvasztott csirkemájat hozzáöntjük. Mikor már félig megsült, hozzáadjuk a felkarikázott fokhagymát és egy evőkanál borsot. Kis vizet is önthetünk hozzá, ha az olaj kevésnek bizonyulna, ezek után teljesen át kell sülnie a májnak (ezt ellenőrizhetjük úgy, hogy fakanállal vagy bármilyen más konyhai eszközzel belevágunk egy darab májba, és ha már nem véres a közepe kicsit sem, akkor jó). Ez azért fontos, mert nagyon sok ember gyomra érzékeny a nyers vagy félig nyers ételekre.
  3. Ezután annyi dolgunk, hogy botmixer segítségével egy kis vizet hozzáadva összeturmixoljuk, megvárjuk, amíg lehűl, és hűtőbe tesszük, kb. 1 óra múlva fogyasztható. (Addig összeérnek az ízek.)
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 67
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9698
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
nkcicc 7 recept

Imádom a májkrémeket, de a házilag készített májkrém íze egyszerűen isteni, számomra megunhatatlan. Minden étkezésre ajánlom, friss házi kenyérrel és zöldségekkel pl: paradicsommal és kígyóuborkával kiváló. Remélem Nektek is ízleni fog.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!