r
Nosalty Logó

Házi áfonyás palacsinta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mártika és Feri
Házi áfonyás palacsinta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A palacsintatésztához

Az áfonyás töltelékhez

Összesen 460 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A palacsintatésztához

Az áfonyás töltelékhez

Összesen 2751 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A palacsintatésztához

Az áfonyás töltelékhez

Összesen 159 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    316.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.2 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    150.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    210 micro
Összesen 460 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    59.5 g

Zsír

  • Összesen
    122.6 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    586 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1901.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    569 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    685 mg
  • Nátrium
    381 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    355.1 g
  • Cukor
    133 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    903.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    363 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    129 micro
  • K vitamin:
    123 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    175 micro
  • Kolin:
    500 mg
  • Retinol - A vitamin:
    343 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    218 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1259 micro
Összesen 2751 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    109.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 159 kcal

Hozzávalók

A palacsintatésztához

Az áfonyás töltelékhez

Elkészítés

A palacsintatésztához

  1. Az áfonyás töltelékhez az áfonya felét egy lábasba öntjük, hozzáadjuk a cukrot, fahéjat, a citrom kifacsart levét, valamint lereszelt héját, sűrűre főzzük.
  2. Ezután hozzáadjuk a maradék áfonyát, és még 5 percig főzzük.
  3. A palacsintákhoz a felütött tojásokat a porcukorral, egy csipet sóval, a tejjel és a liszttel elkeverjük.Ha szükséges, szódavizet adunk hozzá, hogy körülbelül tejszín sűrűségű, csomómentes tésztát kapjunk.
  4. Az így kapott palacsintatészta alapanyagot legalább fél órát pihentetjük, majd serpenyőben megsütjük a palacsinták mindkét oldalát. (A jelzett mennyiség 18-20 palacsintához elegendő.)
  5. A palacsintákat tányérra helyezzük, ráhalmozunk egy adag gyümölcsöt, és összehajtogatjuk, porcukorral, tejszínhabbal díszítjük.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 7647
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Házi áfonyás palacsinta
Mártika és Feri 107 recept

Az áfonya savanyú talajú tölgyesek és bükkösök lakója, de behúzódik az ültetett fenyvesek szélére is.  A sekély, savanyú talajú erdőkben általában csoportosan-tömegesen jelenik meg. Az őz, nyúl, szarvas, vaddisznó elkészítésénél pikáns, közkedvelt íze miatt nélkülözhetetlen. Ezekhez az ételekhez kompót, mártás, saláta, vagy dzsem formájában tálalhatjuk. Nemcsak zamata különleges, de értékes tápanyagokat is tartalmaz. Az áfonya gyümölcse közkedvelt lekvárok, gyümölcslevesek, gyümölcssaláták alapanyaga, sütemények ízesítője, tölteléke. A II. világháborúban a brit pilóták az éjszakai bevetések előtt marokszám ették a feketeáfonyát, ugyanis a benne rejlő anyagok segítik a retinasejtek gyors regenerálódását. Ma a gyógyszertárakban az áfonya kivonata kapható.  

Hozzávalók

A palacsintatésztához

Az áfonyás töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?