r
Nosalty Logó

Háromsajtos sült polenta

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Petra
Háromsajtos sült polenta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 565 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3395 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 121 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.3 g

Zsír

  • Összesen
    34.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1958 g
  • Cink
    68 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    385 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    358 mg
  • Nátrium
    1036 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    337.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    417 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3660 micro
  • Lut-zea
    791 micro
Összesen 565 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.9 g

Zsír

  • Összesen
    209.7 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    211 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11747.8 g
  • Cink
    408 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    2309 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    553 mg
  • Foszfor
    2145 mg
  • Nátrium
    6216 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    266.4 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    2023 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    512 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    102 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    147 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    295 micro
  • α-karotin
    189 micro
  • β-karotin
    2499 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    21960 micro
  • Lut-zea
    4746 micro
Összesen 3395 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    413.2 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    219 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    772 micro
  • Lut-zea
    167 micro
Összesen 121 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Elkészítjük a polentát: egy lábasban felforraljuk a vizet, beletesszük a sót, és a lángot mérsékelve állandó keverés mellett hozzáöntjük a kukoricadarát. Kevergetve kb. 20-35 perc alatt sűrűre főzzük.
  2. Kivajazunk egy hőálló tálat, és belesimítjuk a polentát.
  3. Amíg hűl a kukoricakása, elkészítjük a paradicsomszószt: az olívaolajon megfuttatjuk a finomra vágott fokhagymát, hozzáadjuk a paradicsomot, kakukkfűvel és rozmaringgal (ízlés szerint fűszerezzük: télen szárított fűszerekkel, egyébként frisset használva). Sózzuk-borsozzuk. Időnként megkeverve sűrűre főzzük a szószt.
  4. A kihűlt polentát vágódeszkára borítjuk és vízszintesen kettévágjuk.
  5. A hőálló tál aljára öntjük a paradicsomszósz felét, rátesszük az egyik polentaszeletet.
  6. Erre jön a háromféle sajt: a gorgonzolát kisebb darabokban rátépkedjük, a mascarponét teáskanállal adagolva egyenletesen elosztjuk a tetején, végül a parmezán felét ráreszeljük.
  7. Beborítjuk a másik polentaszelettel, nyakon öntjük a maradék paradicsomszósszal, ráhintjük a megmaradt, 50 g durvára reszelt parmezánt.
  8. 180 fokra (légkeverésen) előmelegített sütőben kb. fél óra alatt megsütjük.
  9. Tálalás előtt 10 percig hagyjuk hűlni.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 647
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 60488
  • Feltöltés dátuma: 2009. február 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszerű, gyors és finom. Nyáron friss levélsalátákkal kínáljuk. A recept az Egy falat Olaszország c. könyvből származik, eredetileg négysajtos polentáról van szó, viszont az ott feltüntetett negyedik fajta sajtot (taleggio) nem sikerült beszerezni...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek