r
Nosalty Logó

Harcsafilé karamellizált körtével

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Biri36
Harcsafilé karamellizált körtével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1300 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2599 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 136 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    50.2 g

Zsír

  • Összesen
    58.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    209 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2539.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    314 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    776 mg
  • Nátrium
    1219 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    123.6 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    631.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    414 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    177 micro
  • Kolin:
    224 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    1173 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1405 micro
Összesen 1300 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    100.4 g

Zsír

  • Összesen
    116.1 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    417 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5079 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    628 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    287 mg
  • Foszfor
    1552 mg
  • Nátrium
    2439 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    247.2 g
  • Cukor
    111 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1263.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    303 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    137 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    828 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    353 micro
  • Kolin:
    449 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    2346 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2811 micro
Összesen 2599 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    264.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    127 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    122 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 136 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először minden hozzávalót megtisztítunk, a fokhagymát apró kockára vágjuk, a petrezselymet felaprítjuk, a 2 db körtét 8 gerezdre vágjuk, a magházat kivesszük, a garnélafarkakat itt most kockákra aprítjuk (mert nagyok voltak), és a harcsafilét kb. 10x5 cm-es darabokra vágjuk.
  2. A garnélát tálba tesszük, bőven behintjük sóval, és tekerünk rá némi fekete borsot, majd félretesszük. A harcsafiléket vastagon besózzuk, és félretesszük.
  3. Tapadásmentes serpenyőbe egy löttyintésnyi fehérbort öntünk, és kb. 5 evőkanál barna cukrot ráhintünk. Addig forraljuk, míg meg nem karamellizálódik, vagy amíg buborékos nem lesz a cukor.
  4. Ekkor a körtegerezdeket belerakjuk, megforgatjuk és lefedjük, de továbbra is nagy tűzön hagyjuk, hogy hirtelen párolódjon. Amikor félig puha, kiszedjük egy tűzálló tálra, ráöntjük a karamellizált cukrot, és meleg helyre (langyos, lezárt sütőbe) tesszük. (Csak azért, hogy ne hűljön ki.)
  5. Serpenyőben a fokhagyma felét kis olívaolajon tükrösre pirítjuk, beleöntjük a garnélát, magas lángon átpirítjuk, majd egy löttyintésnyi fehérborral, kb. 4-5 perc alatt megpároljuk, ha kell, még utánasózunk. Amikor elzárjuk, petrezselyemzölddel megszórjuk.
  6. Másik serpenyőben a fokhagyma és az olívaolaj másik felét szintén üvegesre pirítjuk, és a harcsára hirtelen kérget sütünk. Többször átforgatjuk óvatosan, nem szúrunk bele villát, hanem húsfogóval forgatjuk. Kb. 5 perc sütés után szintén fehérbort löttyintünk alá, és lefedjük fedővel. A filé vastagságától függően kb. még 3-5 percig pároljuk.
  7. Amikor kitálaljuk borsot őrlünk rá, megszórjuk petrezselyemmel, és facsarunk rá némi citromlevet.
  8. A kenyérszeleteket megpirítjuk, és fokhagymával bedörzsöljük.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2496
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 28.

Ajánló

Száraz fehérbort ajánlok hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ma garnélát akartam főzni, de "belebotlottam" egy szép darab harcsafilébe, így mindkettőt megsütöttem. Nagyon szeretjük a halféléket, sokat sütök, főzök esténként, mert nagyon gyorsan kész van, és nagyon sokféle módon elkészíthető.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek