r
Nosalty Logó

Hangyaboly torta Iluska konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Hangyaboly torta Iluska konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Piskóta tészta

Krém

Összesen 1744 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Piskóta tészta

Krém

Összesen 6971 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Piskóta tészta

Krém

Összesen 354 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.8 g

Zsír

  • Összesen
    86.5 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    293 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1511.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    375 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    620 mg
  • Nátrium
    358 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    209.6 g
  • Cukor
    144 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    101.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    526 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    238 mg
  • Retinol - A vitamin:
    499 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    327 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    382 micro
Összesen 1744 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.2 g

Zsír

  • Összesen
    345.9 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    148 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    88 g
  • Koleszterin
    1170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6044.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    192 mg
  • Kálcium
    1499 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    395 mg
  • Foszfor
    2480 mg
  • Nátrium
    1434 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    838.3 g
  • Cukor
    577 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    406.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2104 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    57 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    246 micro
  • K vitamin:
    209 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    229 micro
  • Kolin:
    953 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1994 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    1307 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1527 micro
Összesen 6971 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    305.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.4 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 354 Kcal

Hozzávalók

Piskóta tészta

Krém

Elkészítés

Piskóta tészta

  1. A piskótához a 4 tojássárgáját, a cukrot, az olajat, a meleg vizet összekeverjük.
  2. A lisztet, sütőport, szódabikarbónát egy másik tálban összekeverjük, majd a tojásos cukorhoz öntjük. Jól összedolgozzuk.
  3. A tojásfehérje felvert habját kanalanként beledolgozzuk.
  4. Zsírozott, lisztezett gáztepsibe öntjük a masszát. Előmelegített sütőbe toljuk, és tűpróbáig sütjük.
  5. Elkészítjük a krémet. Lereszeljük a csokoládét. A tejet felfőzzük a rétesliszttel. A margarint, a porcukrot és tojássárgáját habosra keverjük, beleszórunk 15 dkg csokoládét, és a tejes masszával összekeverjük. Kevés krémet hagyunk a torta bevonására.
  6. A megsült tésztát kis négyzetekre vagdossuk (1x1 cm-re), és rálocsoljuk a rumot.
  7. Folpackkal kibélelünk egy kör alakú tálat, majd teszünk szorosan az apró kockákból egy sort bele, kenünk rá krémet, majd ismét egy sor tészta jön, erre krém, amíg el nem fogy. A formába rétegezett tésztát lenyomatjuk egy olyan nagyságú tárggyal, mint amekkora az edény.
  8. 5-6 óra múlva vagy másnap kiborítjuk a formából.
  9. A félgömb alakú tortát bevonjuk a maradék krémmel. Hangya utakat húzunk rá, és megszórjuk a fennmaradó reszelt csokoládéval.
  10. Vizes késsel szeleteljük, jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 11366
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon mutatós, finom, könnyen szeletelhető desszert.

Hozzávalók

Piskóta tészta

Krém

Címlapról ajánljuk

B12-vitamin és folsav – Vitaminok az idegrendszerért!

A B12-vitamin és a folsav hozzájárul a normális pszichológiai funkciókhoz, azaz az olyan kognitív teljesítményekhez, mint a memória, a koncentráció, a tanulás és a problémamegoldás. E vitaminok túl kis mennyiségben való bevitele hosszú távon gyengítheti a kognitív teljesítményt, különösen a memóriát, illetve összefüggésbe hozható a depresszió kialakulásával is.

Hirdetés

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

További cikkek