r
Nosalty Logó

Hámozott kenyér-Pan de hojaldre

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Hámozott kenyér-Pan de hojaldre
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A kovászhoz

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 404 kcal
  • 11% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A kovászhoz

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1607 kcal
  • 11% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A kovászhoz

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 266 kcal
  • 11% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2075.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    1785 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 404 kcal
  • 11% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.7 g

Zsír

  • Összesen
    28.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8301.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    389 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    541 mg
  • Nátrium
    7141 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    281.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    101.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    189 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 1607 kcal
  • 11% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1365.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    1174 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 266 kcal

Hozzávalók

A kovászhoz

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A kovászhoz

  1. Este a kovásznakvalót összekeverjük, lefedjük, félretesszük reggelig.
  2. Másnap a tejet meglangyosítjuk, hozzákeverjük a mézet és az élesztőt, felfuttatjuk, aztán hozzáadjuk az előző napi kovászhoz, valamint a lisztet, az olajat és a sót is. Megdagasztjuk, 1 órát kelesztjük.
  3. A megkelt tésztát ketté vesszük. Egyik adagot kinyújtjuk kb 40x15 cm-es téglalappá, megkenjük olívaolajjal, kevés pizzaszósszal, megszórjuk 1 tk-nyi pizzafűszerrel és két oldalról elkezdjük befelé tekerni. Ha jól csináltuk, középen találkozik a két tekercs, amit egymásra fektetünk, amit kettévágunk, és a közepén egy éles késsel hosszanti irányba is jól bemetszünk,tetejére sajtot teszünk, megkenjük tejjel, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük kelni fél órára.
  4. A másik fél adag tésztát ugyanígy kinyújtjuk, megkenjük kacsazsírral, feltekerjük, elfelezzük, hosszában bemetsszük, megkenjük tejjel, megszórjuk sóval és provance-i fűszerrel, kelesztjük.
  5. 200 C-os sütőben hőlégkeverésen a megkelt tésztákat kb. 15 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x33
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2025
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hámozott kenyér-Pan de hojaldre
Évi néni 1830 recept

Megláttam ezt a tésztát, s gondoltam itt a tanév, az biztosan fog tetszeni a fiamnak, ezt szívesen elviszi az iskolába, főleg ha reggel frissen sütöm neki. Csak azt rontottam el, hogy amikor a tésztákat a tepsibe tettem keleszteni, széthúztam őket, így nem igazán olyan külleműek lettek, ahogyan azt képzeltem. Ha hagyjuk maguktól megkelni, akkor szépen kinyílik a tészta, mint egy legyező, mint ezen a prototípuson, ami a cindystarblog.blogspot.hu. oldalán található. A következő biztosan szebb lesz. Főleg, hogy már csak akkor eszméltem fel, hogy nem fotóztam le, mikor már a családom tagjai szétszéledtek a szebb darabokkal. 

Hozzávalók

A kovászhoz

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!