r
Nosalty Logó

Hamis sztrapacska Gabystól

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gabys
Hamis sztrapacska Gabystól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 759 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 4554 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 251 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.5 g

Zsír

  • Összesen
    43.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    684.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    312 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    104.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 759 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    122.7 g

Zsír

  • Összesen
    258.9 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    401 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4108.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    190 mg
  • Kálcium
    842 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    164 mg
  • Foszfor
    1023 mg
  • Nátrium
    1872 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    417.6 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    626.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    563 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    159 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    549 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 4554 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    226.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 251 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szalonnát kockákra feldaraboljuk, kisütjük, a pörcöket kivesszük egy kistányérra. A kisült zsírt félretesszük.
  2. Elkészítjük a nokedlit: a lisztbe beletesszük a sót,belenyomjuk a fokhagymagerezdeket és felöntjük a tejjel. Annyi borsot őröljünk bele, hogy az összedolgozásnál észrevehetőek legyenek aszemcsék .
  3. Fakanállal összedolgozzuk, a vizet apródonként adagoljuk hozzá, lágy, de nem folyós tésztát kell kapjunk.
  4. Felforralunk fazékban vizet fél evőkanálnyi sóval, és kanállal beleszaggatjuk a nokedlikat. Nem kell aprónak lennie (evőkanáloldalával-szélével szoktam szaggatni).
  5. Szaggatás közben a víz felszínére feljövő nokedliket tésztaszűrővel átrakjuk a kisült zsírba. Ha végeztünk a nokedlival, kicsit összemelegítjük a zsírral.
  6. A juhtúrót, tejfölt és a kiszedett pörcöket tálban összekeverjük, rátesszük a nokedlira és alaposan összekeverjük.
  7. Hőálló tálba, vagy tepsibe tesszük, kb. 30-40 perc alatt igézően szépre sütjük
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 20-30
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 71
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 16671
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Már nem is tudom honnan származó, réges régi receptem. Gyorsan összeállítható étel. Nekem csak a nokedliszaggatással szokott meggyűlni a bajom. A közepénél már erős késztetést érzek arra, nem baj, ha nagyobbak lesznek, mint az elején... de aztán megemberelem magam. Bíztatom is közben saját magam.... na, mindjárt elfogy, mindjárt kész:)) Azt sem állítom, hogy jót tesz a vonalaknak, de mikor készen van, és a juhtúrós füstölt illat áradozik, csak legyintek egyet... és megfogadom, holnap nem főzők bablevest csülökkel... A család étvágyától fűggően 4-6 főre elég.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 imádnivaló teraszos hely Budapesten, ahol jót is ehetünk

Egyre inkább kikívánkozunk a négy fal közül. Ha szeretnétek a szabad ég – vagy épp egy napernyő – alatt lazulni, annyi sok jó lehetőség van a fővárosban! Ajánlunk helyet a pesti flaszteren, a budai és a pesti Duna-parton is, hiszen a terasz is sokféle lehet a csupazöld kerthelyiségtől a belvárosi kiülős helyekig. Teraszra fel!

Nosalty

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!