r
Nosalty Logó

Hamis rizottó napraforgómagból

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Gréti
Hamis rizottó napraforgómagból
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 283 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 1706 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 323 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    25.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    494 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    282 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 283 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.6 g

Zsír

  • Összesen
    151.5 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    59 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2963.8 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    240 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    825 mg
  • Foszfor
    1693 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    243.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    199 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    89 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    584 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 1706 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    28.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    562.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    321 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 323 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A napraforgómagot nézzük át, nehogy héjdarabok maradjanak benne, majd egy nagy tálban öntsük fel vízzel, és áztassuk egy éjszakán keresztül.
  2. A megpuhult magok felét egy magas edényben vagy tálban botmixer segítségével pürézzük össze, hogy vastag, krémes állagot kapjon.
  3. Kevés vajon pároljunk apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát. Öntsük hozzá a magok másik felét, és fedő alatt 20 percig pároljuk. Sóval, borssal ízesítsük. Ha száraznak bizonyulna, öntsünk alá egy-másfél deci vizet (ezt nagyjából párologtassuk, főzzük el róla, ha másképp nem megy, vegyük le a fedőt).
  4. Keverjük hozzá és melegítsük össze a krémes résszel. Amennyiben további krémességet akarunk adni neki, keverjünk még vajat hozzá (nekem nem volt rá szükségem).
  5. Tálaljuk párolt, blansírozott zöldségekkel vagy salátával. A húsimádók egy szelet husival – és ne felejtsék el nyakon önteni gazdagon szafttal!
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 807
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 29.

Ajánló

Egy kis adaggal is jóllakik az ember, nagyon tápláló, teltségérzetet adó étel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sok csonthéjas gyümölcs magjáról tudjuk - mint például a manduláról és a dióról –, hogy nem csak darálhatóak, sütibe keverhetőek, hanem főzhetőek, párolhatóak, és növényi tej is készíthető belőlük. Ugyanígy alkalmazhatjuk a napraforgó magját is. Gazdaságos, nem kell hozzá kukta, hosszas áztatás, mivel apró szemű. Itt egy szuper recept hozzá, ha elkészíted, úgy néz ki, mint egy rizottó. Az eredeti leírást itt találod.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek