r
Nosalty Logó

Hamis gulyás virslivel

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Fahéj
Hamis gulyás virslivel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 389 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1550 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 36 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    21.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1134.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    241 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    267 mg
  • Nátrium
    525 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    917.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    418 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    78 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    215 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    1267 micro
  • β-karotin
    3679 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    644 micro
  • Lut-zea
    888 micro
Összesen 389 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.9 g

Zsír

  • Összesen
    86.5 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    312 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4538.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    962 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    292 mg
  • Foszfor
    1070 mg
  • Nátrium
    2101 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    150.6 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    3669.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1672 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    312 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    860 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    353 micro
  • Kolin:
    241 mg
  • Retinol - A vitamin:
    235 micro
  • α-karotin
    5069 micro
  • β-karotin
    14716 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    2574 micro
  • Lut-zea
    3551 micro
Összesen 1550 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    107.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    25 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    120 micro
  • β-karotin
    349 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    61 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 36 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Apró kockákra vágjuk a hagymát, a paprikát és a paradicsomot.
  2. A többi zöldséget is felkockázzuk kicsit nagyobb darabokra.
  3. Az olajon megdinszteljük a hagymát, majd a paprikát és a paradicsomot, aztán megszórjuk pirospaprikával.
  4. Felöntjük vízzel, a burgonyán kívül beletesszük az összes zöldséget, a virslit is beleszeleteljük, és fűszerezzük a levest. Főzzük kb. 10 percig.
  5. Mikor a zöldségek félig megpuhultak, hozzáadjuk a burgonyát, és még azzal is főzzük kb. 10 percet.
  6. 1 tojást elkeverünk annyi liszttel, hogy jó sűrű galuskatészta legyen. Mikor már a burgonya is majdnem megfőtt, beleszaggatjuk a levesbe ezt a galuskát, ami pár perc alatt szintén megfő.
  7. Legvégül megszórjuk vágott petrezselyemzölddel, de ezzel már csak 1-2 percig főzzük.
  • Receptkönyvben: 92
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 13884
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sok évig olyan helyen laktunk, ahol nem is volt egyszerű dolog húst beszerezni annak, aki nem tartott állatokat. Akkor találtam ki ezt a hamis gulyást. Bár húst azóta már mindenütt lehet kapni, de ezt a levest mégis megfőzöm egyszer-egyszer. Csak mert szeretjük.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek