Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Halloween-i fantomhabcsók recept

hozzászólások (22)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Szelén
Kálium
Nátrium
Foszfor

TOP Vitaminok

Folát C E K

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
3.1 g

zsír

Összesen:
0.1 g
Telített zsírsav:
0 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
0 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
0 g

ásványi anyagok

Összesen:
0.2 g
Kalcium:
8 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
7 mg
Foszfor:
17 mg
Kálium:
137 mg
Nátrium:
67 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
5 µg

szénhidrát

Összesen:
41.4 g
Összes cukor:
38 g
Élelmi rost :
0 g

víz

Összesen:
24 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
2 µg
B12 Vitamin:
0 µg
C vitamin:
0 mg
E vitamin:
0 mg
K vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
0 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 8 adag *

fehérje

Összesen:
24.9 g

zsír

Összesen:
0.8 g
Telített zsírsav:
0 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
0 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
0 g

ásványi anyagok

Összesen:
1.9 g
Kalcium:
70 mg
Vas:
2 mg
Magnézium:
54 mg
Foszfor:
131 mg
Kálium:
1084 mg
Nátrium:
540 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
43 µg

szénhidrát

Összesen:
331.1 g
Összes cukor:
310 g
Élelmi rost :
4 g

víz

Összesen:
192.1 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
1 mg
Niacin - B3 vitamin:
1 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
14 µg
B12 Vitamin:
0 µg
C vitamin:
5 mg
E vitamin:
0 mg
K vitamin:
4 µg
A vitamin (RAE):
0 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
4.5 g

zsír

Összesen:
0.1 g
Telített zsírsav:
0 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
0 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
0 g

ásványi anyagok

Összesen:
0.3 g
Kalcium:
13 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
10 mg
Foszfor:
23 mg
Kálium:
197 mg
Nátrium:
97 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
7 µg

szénhidrát

Összesen:
59.9 g
Összes cukor:
56 g
Élelmi rost :
1 g

víz

Összesen:
34.8 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
2 µg
B12 Vitamin:
0 µg
C vitamin:
0 mg
E vitamin:
0 mg
K vitamin:
1 µg
A vitamin (RAE):
0 µg
hasonló receptek

Hozzászólások (22)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Dogfun
Dogfun Thu, 2012-11-01 22:53

fincsi lett és jól néz ki, úgyhogy viszem magammal a buliba (ha addig el nem fogy :) ). én nem csúcsosra, hanem tüskésre csináltam (pontosabban így sikerült), és mazsola helyett tortadarát raktam szemnek :) köszi a receptet!

ANDREJ
ANDREJ Thu, 2012-11-01 12:41

Most raktam be a sütöbe...Kiváncsian várjuk a kisfiammal az eredményt,de biztos finom lessz!Köszönjük szépen a receptet!!!!

erili
erili Mon, 2012-10-29 06:37

Nekem a nagymamám receptjei között (1920-ban kiadott Süteményes könyv) így van írva:,,Végy ötször annyi cukrot, ahány tojásfehérjéd van". Nagyi (sajnos már régen nincs köztünk) is így készítette a habcsókot - pl. ha buktát sütött, tojásfehérje mindig maradt - és én is így szoktam. Tehát az 5 tojáshoz nem kevés a 25 dkg cukor.

mignon
Mignon / mignon Mon, 2012-10-29 15:49

Kedves Erili!
Köszönöm a megerősítést! :)
Reméljük mindenki sikerrel jár, aki elkészíti!
További szép napot, üdvözöllek:
Mignon

ladyofice
ladyofice Sat, 2012-10-27 10:17

Száradás után csokival lehet szemet, szájat rajzolni, aki nem akarja a mazsolát!

nekemannyima
nekemannyima / nekemannyima Sat, 2012-10-27 10:00

Ne haragudjatok,hogy kötözködök,de 5 tojásfehérjéhez 25 dkg cukor csak?Nekem egy tojásfehérje felvesz ennyit.....150 fokon 60 perc.....sose lesz abból fehér szellemecske.No saltyt se értem,hogy kiemeli a receptet,max az ötletért.

neni
neni Wed, 2012-10-31 10:46

Szia! Te ne haragudj, de ha egy tojásfehérjéhez 25 dkg cukrot teszel, akkor az ehetetlenül édes lesz. Igaz, ízlések és pofonok!

nyevi70
nyevi70 Sun, 2012-10-28 12:10

Én is megpróbáltam és hasonló a tapasztalatom. A 25 dkg cukor nagyon kevés, és már 15 perc után barnul az alja, nem is hagytam bent tovább. Ízre egyébként nagyon finom.

mignon
Mignon / mignon Sun, 2012-10-28 13:37

Örülök, hogy ízre rendben volt! :)
A sütés kapcsán nekem most az a tapasztalatom, hogy ha felmelegedett 150 fokra, ki kell kapcsolni, betenni a tepsiket és így hagyni száradni/sülni kb. 1 órát. (folyamatosan figyelni!)
Üdv:
Mignon

nyevi70
nyevi70 Sun, 2012-10-28 18:15

A második adagtól én is inkább kikapcsoltam, és ahogy Te is írtad, csak szárítottam. Nagyon jól sikerültek. :-)

mignon
Mignon / mignon Sat, 2012-10-27 14:19

Kedves nekemannyima!
Meglepődtem a hozzászólásodon, mert szeretek pontos lenni a recepteket illetően, nem szoktam elírni a mennyiségeket.(persze tévedni emberi dolog!) Ezért gyorsan megnéztem az eredeti Jamie Oliver receptet, és minden stimmel, működik így a recept, ez alapján készítettem. Itt ellenőrizhető az eredeti forrás, ami 6 fehérjéhez ír 30dkg-ot, azaz fehérjénként 5dkg kell:
http://www.landmines-una.org/jamie/meringue.html
De minden plusz információnak és receptnek örülünk, ezért készítsd el te is a bevált recepted alapján, töltsd fel, hátha valakinek az a változat fog működni, tetszeni! Kíváncsian várjuk!
További szép napot, üdv:
Mignon

finis
finis / finis Fri, 2012-10-26 17:30

mit ajánlanál nekem mert a mazsolával ki lehetne üldözni a világból.mogyoródarabka?

kono
kono Fri, 2012-10-26 10:42

De ez tényleg tökjól hangzik, mondjuk a mazsolát szerintem hanyagolom majd, inkább valami más aszalt gyümit vagy egyebet találok ki szemnek...

Zsolnai
Zsolnai Tue, 2012-10-09 17:15

Szia!
Tuti, hogy 60 percig kell őket sütni, nem fognak megégni?

mignon
Mignon / mignon Tue, 2012-10-09 23:01

Szia!
150 fokon kb. 1 óra, persze eltérés lehet, minden sütő más és más. De ez nem nagy hőfok, inkább szárítás. Figyeld azért folyamatosan.
Remélem sikerül és ízleni fog!
Üdvözöllek:
Mignon

171
tojásfehérje 5 db
porcukor 25 dkg
1 csipet
mazsola 10 dkg
narancshéj 2 kk