Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Halászlé kiadósan finoman Pöszmösztől recept

hozzászólások (5)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Foszfor
Szelén
Kálium
Nátrium

TOP Vitaminok

D B12 B3 B6

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
103.4 g

zsír

Összesen:
28.3 g
Telített zsírsav:
7 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
10 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
7 g
Koleszterin:
339 mg

ásványi anyagok

Összesen:
5.5 g
Kalcium:
222 mg
Vas:
6 mg
Magnézium:
172 mg
Foszfor:
1931 mg
Kálium:
1865 mg
Nátrium:
1276 mg
Cink:
6 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
113 µg

szénhidrát

Összesen:
7 g
Összes cukor:
3 g
Élelmi rost :
2 g

víz

Összesen:
1470 g

vitaminok

Összesen:
0 g
C vitamin:
10 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
13 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
4 mg
B6 vitamin:
1 mg
Összes folát:
106 µg
B12 Vitamin:
8 µg
A vitamin (RAE):
36 µg
E vitamin:
4 mg
D vitamin:
104 µg
K vitamin:
2 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 6 adag *

fehérje

Összesen:
620.4 g

zsír

Összesen:
170.1 g
Telített zsírsav:
43 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
60 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
37 g
Koleszterin:
2034 mg

ásványi anyagok

Összesen:
32.9 g
Kalcium:
1329 mg
Vas:
36 mg
Magnézium:
1032 mg
Foszfor:
11585 mg
Kálium:
11188 mg
Nátrium:
7657 mg
Cink:
41 mg
Réz:
3 mg
Mangán:
1 mg
Szelén:
680 µg

szénhidrát

Összesen:
41.8 g
Összes cukor:
17 g
Élelmi rost :
9 g

víz

Összesen:
8820.1 g

vitaminok

Összesen:
0.2 g
C vitamin:
62 mg
Tiamin - B1 vitamin:
3 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
2 mg
Niacin - B3 vitamin:
74 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
22 mg
B6 vitamin:
6 mg
Összes folát:
638 µg
B12 Vitamin:
51 µg
A vitamin (RAE):
216 µg
E vitamin:
19 mg
D vitamin:
621 µg
K vitamin:
16 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
5.2 g

zsír

Összesen:
1.4 g
Telített zsírsav:
0 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
0 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
0 g
Koleszterin:
17 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.3 g
Kalcium:
12 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
9 mg
Foszfor:
98 mg
Kálium:
94 mg
Nátrium:
64 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
6 µg

szénhidrát

Összesen:
0.4 g
Összes cukor:
0 g
Élelmi rost :
0 g

víz

Összesen:
74 g

vitaminok

Összesen:
0 g
C vitamin:
0 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
6 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
2 µg
E vitamin:
0 mg
D vitamin:
5 µg
K vitamin:
0 µg

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

JanoviczkiImréné
Pöszmösz / JanoviczkiImréné Sun, 2013-01-06 18:38

Szia Wasabirozi!Igen nagy horgász ,de a Dunán ritkán fogni pontyot,főleg télen amit meg nyáron fog az meg harcsa keszeg kárász abból ritkán főzök halászlevet.Igen jól át kell mosni a halat ha Te pucolod/belezed ki otthon .A keserű fog igaz nem a szájában hanem a fejében található ill. a fej és a törzs találkozásánál attól függ hogy sikerül levágni a fejet nekem néha itt néha ott van .a konyhakész apró hal alatt azt értettem ami fel van szeletelve meg van tisztítva a pikkelyektől belektől.Ja és igen én nem hagyom ki a kockát ugyanis jó ízt ad neki .Gondolom a pirospaprikát sem hagyod ki belőle?! :) A hal nem igazán adja meg azt a pikáns ízvilágot neki.Igen le lehet fagyasztani semmi baja nem lesz felolvasztás után! :)

Wasabirozi
Wasabirozi Sun, 2013-01-06 13:19

Szia. Érdekes a történet és a recept is. A lelkes horgász BOLTBAN veszi a halat? Lehet, hogy nem is horgászni jár!? Az apró hallal nem kell vacilálni, nem vacakolni? Jól átmossuk a halat? A keserű fog hol van a hal szájában? Ennyi hal és még 6 db. halászlé kocka? A konyhakész apró hal milyen fajta? A maradékot lefagyasztani??? Számomra ez a recept nem szimpi!

JanoviczkiImréné
Pöszmösz / JanoviczkiImréné Sat, 2013-01-05 10:50

Szia nos mi paszírozunk és darálunk is :)))) A szálkáktól lesz sűrübb persze nem a dinoszaurusz méretűektől hanem amik vékonyak ,de igen a darálást senkinek nem ajánlanám hogy kihagyja ugyanis isteni lesz ettől a halászlé :)
Egyébként pont tegnap csináltunk még 10literrel valószínű fagyasztok is le majd belőle így ha megkívánjuk csak előkapom a fagyasztóból. :D

Sviki23
Sviki23 / Sviki23 Fri, 2013-01-04 13:44

Szia. Én évek óta passzírozás helyett darálom a halat. Kiszedem a nagyobb,csontos szálkákat. és a többit kb 2 perc alatt ledarálom. Sokat könnyít a halászlé elkészítésén ez a módszer. Ha gondolod próbáld ki, ha Te/Ti is annyira szeretitek a halat. ahogy én, akkor tutira át fogsz térni! :D

718
ponty 4 kg
hal 1.5 kg
vöröshagyma 4 közepes fej
halászlékocka 6 db
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
víz 6 l