r
Nosalty Logó

Halászlé ahogy sirGalahad készíti

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
sirGalahad
Halászlé ahogy sirGalahad készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 454 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1811 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 51 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • D vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.4 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2396.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    1292 mg
  • Nátrium
    795 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    387.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    2964 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    206 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    185 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 454 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • D vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    221.4 g

Zsír

  • Összesen
    68.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    792 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9585.9 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    623 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    422 mg
  • Foszfor
    5170 mg
  • Nátrium
    3180 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.3 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1548.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    18 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    182 mg
  • D vitamin:
    11856 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    304 micro
  • Kolin:
    823 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    139 micro
  • β-karotin
    740 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    477 micro
Összesen 1811 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • D vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    268.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    332 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    72 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 51 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előkészületek: Az egész pontyot kibelezzük, megtisztítjuk a pikkelyektől, levágjuk fejét, farkát, uszonyait, majd ujjnyi szeletekre vágjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, durvára vágjuk. A tv paprikát kicsumázzuk, félbevágjuk, a paradicsomot kettőbe.
  2. Elkészítjük az alaplét: a halfejet, farkat, uszonyokat, a vöröshagymát, a tv paprikát, a hegyes erős paprikát (ízlés szerint) és a paradicsomot egy nagy fazékba tesszük, felöntjük annyi vízzel, amennyi halászlét szeretnénk, sózzuk, borsozzuk, és alacsony lángok kb. két óra alatt átfőzzük az egészet. Akkor jó, amikor már a hal alkatrészek teljesen szétesnek.
  3. Az elkészült alaplevet átszűrjük, a visszamaradt anyagokat pedig apró lyukú szitán átpasszírozzuk a már kész alaplébe.
  4. Beletesszük a pirospaprikát, forrásig hevítjük, majd lejjebb vesszük a hőfokot, és óvatosan belecsúsztatjuk a halszeleteket, majd 8-10 perc alatt készre főzzük. Ilyenkor már TILOS keverni, nehogy összetörjön a halhús.
  5. Friss, fehér házikenyérrel, csípős paprikával forrón tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 13035
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 03.

Ajánló

Az év bármely szakában élvezettel fogyasztható tradicionális étel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
sirGalahad 10 recept

Halászlét mindenki tud főzni, mindenkinek megvan a maga receptje, részemről így tanultam, így csinálom, így szeretem! Nem fogok vitatkozni senkivel, hogy ez halászlé vagy hallé -meg mivel nem a Tisza/Duna/Balaton vizéből főztem, így tudom, hogy nem is lehet autentikus, tehát- mindenki úgy gondol rá, ahogy akar...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

B12-vitamin és folsav – Vitaminok az idegrendszerért!

A B12-vitamin és a folsav hozzájárul a normális pszichológiai funkciókhoz, azaz az olyan kognitív teljesítményekhez, mint a memória, a koncentráció, a tanulás és a problémamegoldás. E vitaminok túl kis mennyiségben való bevitele hosszú távon gyengítheti a kognitív teljesítményt, különösen a memóriát, illetve összefüggésbe hozható a depresszió kialakulásával is.

Hirdetés

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

További cikkek