r
Nosalty Logó

Hajdinás céklaleves kínai kellel

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Hajdinás céklaleves kínai kellel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 210 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 837 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 51 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    596.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    182 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    207 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    296.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    474 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    91 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    227 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1858 micro
  • β-karotin
    4759 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    220 micro
Összesen 210 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    29.2 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2384.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    728 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    437 mg
  • Foszfor
    826 mg
  • Nátrium
    355 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    166.5 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    1186.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1897 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    240 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    363 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    908 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    7434 micro
  • β-karotin
    19038 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    881 micro
Összesen 837 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    0.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    148.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    74 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    463 micro
  • β-karotin
    1187 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 51 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hajdinát megmossuk, beáztatjuk. A hagymát vékonyan felszeljük, a fokhagymákat elfelezzük. A zöldségeket hosszúkás alakúra aprítjuk (ahogy ezen a képen - viszont máskor reszelővel készítettem).
  2. A felhevített olajon kicsit megdinszteljük a hagymát, majd mehet rá a sárgarépa és a fehérrépa. Ezeket is pároljuk, hogy még intenzívebb legyen az íze. Hasonlóan mehet rá a cékla, a legvégén pedig a kínai kel - továbbra is víz nélkül. Átforgatjuk, áthevítjük az összes zöldséget az olajon, majd ráöntünk annyi vizet, hogy ellepje a zöldségeket.
  3. Sóval, borssal ízlés szerint ízesítjük, és addig főzzük, amíg félig megpuhulnak a zöldségek. Ekkor mehet bele a leszűrt hajdina, és azzal együtt készre főzzük, a legvégén pedig hozzáadjuk a kaprot is.
  4. Ajánlott egy kis ecettel savanyítani, úgy is nagyon finom. Aki tartalmasabban szereti, krumplit is főzhet bele. Jó étvágyat kívánok!
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 938
  • Feltöltés dátuma: 2016. május 18.

Receptkategóriák

Tavaly érkeztem Kárpátaljára, ahol nagyon fogy a borscs leves - hamarosan egy klasszikus ukrán borsccsal is jövök majd ;) -, viszont helyiektől szerettem volna megtanulni, hogy ők hogyan készítik. De mégsem bírtam ki, hogy ne kísérletezzek magam is a céklás káposztaleves gondolatával, így született ez, a hűvös estéket felmelegítő leves, amihez az itt igen népszerű hajdinát választottam betétnek.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek