r
Nosalty Logó

Hagymás-túrós rétes

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szisziszilvi
Hagymás-túrós rétes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához (4 rúd)

A töltelékhez

Összesen 862 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához (4 rúd)

A töltelékhez

Összesen 5160 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához (4 rúd)

A töltelékhez

Összesen 201 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.5 g

Zsír

  • Összesen
    46.6 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    186 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1173.7 g
  • Cink
    218 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    237 mg
  • Vas
    168 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    372 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    211.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    228 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    313 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    690 micro
Összesen 862 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    195.2 g

Zsír

  • Összesen
    279.7 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    1118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7042 g
  • Cink
    1308 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    1423 mg
  • Vas
    1010 mg
  • Magnézium
    270 mg
  • Foszfor
    2231 mg
  • Nátrium
    621 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    449.6 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1270.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1367 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    42 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    596 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    452 micro
  • Kolin:
    715 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1203 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1880 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4139 micro
Összesen 5160 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    276.2 g
  • Cink
    51 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    40 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    24 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    162 micro
Összesen 201 kcal

Hozzávalók

A tésztához (4 rúd)

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához (4 rúd)

  1. Készítsük el a töltelék alapot, azaz mossuk meg, aprítsuk föl a hagymát, és keverjük össze a többi hozzávalóval.
  2. Keverjünk össze egy nagy tejfölt némi olajjal (mondjuk fél-egy decivel).
  3. Terítsük ki 4 réteslapot egy nedves konyharuhára. A lapok között kenjük meg a tejfölös-olajos trutyival. (Esetleg ide is lehet valami fűszert szórni.) Nem kell nagyon sokat tenni rá, de azért legyen rajta.
  4. A töltelék negyedét oszlassuk el a nyitott réteslapokon egy hurkában, szórjuk meg valami fűszerrel, és a konyharuha segítségével göngyöljük össze. (Egy-egy fordítás előtt érdemes még egy kicsit kenni rá a tejfölös masszából, hogy a rétegek összeragadjanak.)
  5. Kivajazott tepsibe vele.
  6. Töltsük meg a többi réteslapot hasonlóan, és mehetnek ők is az első mellé a tepsibe.
  7. Kenjük meg a tetejüket tojással.
  8. Sütés közepes hőfokon, amíg szép aranysárga nem lesz a teteje.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 79
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 8511
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 20.

Ajánló

Magában is komplett reggeli. Kertiparti-süti.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hagymás-túrós rétes
Szisziszilvi 4 recept

Fűszernek a legfinomabb a fekete hagymamag, ezt valamikor még Londonban vettük, azóta ott sem kapható, ahol akkor vettük. A kerti katicavirág magjáról van szó, aki talál ilyet itthon, azonnal riasszon engem is! Ha más fűszer, akkor ételízesítő, bors, akármi - nem tudom, ki mit szeret. Natúran is jó, de fűszerrel finomabb. Először medvehagymával készült, újhagymával is finom, de szerintem a medvehagyma jobb volt. Hűtőben egy hétig eláll, de nyilván frissen a legjobb.

Hozzávalók

A tésztához (4 rúd)

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!