r
Nosalty Logó

Hagymás-tepertős hajtogatott pogácsa

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Tiana
Hagymás-tepertős hajtogatott pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 1114 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 4449 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 298 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.6 g

Zsír

  • Összesen
    62.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    593.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    272 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    139.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    150 micro
Összesen 1114 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    110.2 g

Zsír

  • Összesen
    249.2 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    536 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2373.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    213 mg
  • Kálcium
    572 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    183 mg
  • Foszfor
    1089 mg
  • Nátrium
    294 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    433 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    556.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    465 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    110 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    434 micro
  • Kolin:
    424 mg
  • Retinol - A vitamin:
    457 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    598 micro
Összesen 4449 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    158.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 298 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A vöröshagymákat megpucoljuk, felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk, a zsírban puhára pároljuk. Félretesszük hűlni. A ledarált tepertőt sózzuk, borsozzuk.
  2. A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a cukrot és az élesztőt. Hagyjuk pihenni 15 percet.
  3. A lisztet egy nagy tálban összekeverjük az élesztős tejjel, a tojással, a tejföllel, a zúzott fokhagymával, a sóval és a borssal. Az egészet összegyúrjuk. Közepesen kemény tésztát kapunk. 30 percig pihentetjük.
  4. A megkelt tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk 1 cm vastagságú téglalapra. Megkenjük a tepertővel és a vöröshagymával. A tésztát képzeletben harmadoljuk függőleges irányban. A jobb oldali harmadot behajtjuk középre, erre pedig ráhajtjuk a bal oldali részt. Az így kapott hosszúkás téglalapot képzeletben vízszintesen harmadoljuk. Az alsó harmadot felhajtjuk középre, erre pedig ráhajtjuk a felső harmadot. Pihentetjük 20 percig. Utána kinyújtjuk a tésztát és ismét megkenjük, hajtogatjuk, pihentetjük, összesen 3-szor.
  5. A 3. pihentetés után a tésztát 3 cm vastagságúra nyújtjuk, tetejét bevagdossuk, kiszaggatjuk pogácsaszaggatóval. Tepsibe rakjuk, tetejét megkenjük tojással. Előmelegített sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 220
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 23516
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 20.

Ajánló

Remek vendégváró.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kissé időigényes a pihentetés miatt, de megéri :).

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek