r
Nosalty Logó

Hagymás-tarjás szűzérme krumpliágyon

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
dzsordzsi
Hagymás-tarjás szűzérme krumpliágyon
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 679 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 4077 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 107 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.6 g

Zsír

  • Összesen
    34.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1805.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    451 mg
  • Nátrium
    1101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    371.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 679 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    279.4 g

Zsír

  • Összesen
    204.7 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    806 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10835.7 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    222 mg
  • Kálcium
    739 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    529 mg
  • Foszfor
    2703 mg
  • Nátrium
    6603 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    275.5 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    2229.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    655 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    271 mg
  • D vitamin:
    88 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    53 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    333 micro
  • Kolin:
    879 mg
  • Retinol - A vitamin:
    638 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    178 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    385 micro
Összesen 4077 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    281.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 107 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit sós vízben megfőzzük, megtisztítjuk, felkarikázzuk.
  2. A szűzérmét 4-5 centi átmérőjű vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, ízlés szerint borsozzuk. A szeleteket egy serpenyőben egy kis margarinon elősütjük.
  3. Egy fedővel rendelkező tűzálló tál alját kikenjük margarinnal. Először egy sor burgonya kerül bele, következik egy réteg hússzelet. Ezt követi a hagymakarika réteg, illetve ezt a füstölt tarjászeletekkel fedjük be. Tetejére jön a következő krumpliréteg. A krumplirétegeket célszerű egy kicsit megsózni.
  4. Keverjük ki a tejfelt a tojással és ezzel öntsük le. A tetejére a reszelt füstölt sajt kerül, illetve a tetejére morzsoljunk 1-2 dkg margarint, különben nagyon száraz lesz.
  5. Lehetőleg üvegfedelű tálat használjunk és ne vegyük le a fedelét a sütés alatt. Akkor készült el, ha az üvegtető alatt a teteje eléggé megpirult.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 166
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 21111
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 14.

Ajánló

Szűzérme helyett esetleg lehet sovány combból, vagy csirkemellből is csinálni. Én már mind a hármat kipróbáltam, de szűzérméből a legfinomabb.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
dzsordzsi 5 recept

Régi családi recept, én anyukámtól tanultam. Ő ezt a receptet a TV-ben látta valamikor az 1970-es évek végén. Azóta változatlan formában a család kedvence. A TV-ben a Gregor József művész úr főzte, ezért mi úgy hívjuk, hogy Gregor szelet.  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek