r
Nosalty Logó

Hagymás máj sütőben

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Nikszi
Hagymás máj sütőben
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 165 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 662 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 99 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    431 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    617.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    384 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    130.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4122 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    744 micro
  • Kolin:
    246 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4113 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    50 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 165 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.6 g

Zsír

  • Összesen
    24.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1725 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2470.1 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    274 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    47 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    1536 mg
  • Nátrium
    363 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    520.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16488 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    83 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    102 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2975 micro
  • Kolin:
    982 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16450 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    378 micro
  • β-crypt
    56 micro
  • Likopin
    200 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 662 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    257 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    367.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    229 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2454 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    443 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2448 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    30 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 99 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Olajozzunk ki egy tepsit, rakjuk bele a karikára vágott hagymát, rakosgassuk rá a csirkemájat, szórjuk meg majorannával és borssal. Takarjuk be alufóliába.
  2. Tegyük előmelegített sütőbe, kb. 200 fokon 30 percig sütjük. Leszedjük az alufóliát, kb. 5 percig míg így sütjük, hogy picit piruljon (ne hagyjuk bent után sokáig, mert hamar kiszárad a máj). Sózzuk, és tálalhatjuk is.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 157
  • Tegnapi nézettség: 16
  • 7 napos nézettség: 142
  • Össznézettség: 52684
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretjük a csirkemájat, de ritkán csináltam eddig, mert elég sokszor kicsapott a serpenyőből, és rengeteg időmbe telt, mire kitakarítottam utána  a konyhát, így megpróbálkoztam a sokkal egyszerűbb megoldással, ami nagyon bevált.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek