r
Nosalty Logó

Hagymás máj almával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
hami
Hagymás máj almával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 749 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2249 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 119 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.2 g

Zsír

  • Összesen
    42.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    423 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    859.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    484 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.4 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    410.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7819 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    30 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    76 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    296 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7809 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 749 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90.5 g

Zsír

  • Összesen
    127.3 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1269 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2578 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    189 mg
  • Kálcium
    223 mg
  • Vas
    88 mg
  • Magnézium
    235 mg
  • Foszfor
    1453 mg
  • Nátrium
    362 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    196.3 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1232.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23456 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    91 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    229 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    11 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    60 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    889 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23428 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    311 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    182 micro
Összesen 2249 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    135.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1233 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1231 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 119 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előkészületek:
  2. A hagymát karikázzuk fel, szedjük szeleteire.
  3. Az almát mossuk meg, vágjuk kb. 2 cm-es cikkekre.
  4. A májat csíkokra vágjuk fel. Borsozzuk be.
  5. A burgonyát hámozzuk meg, és vágjuk negyedekre.
  6. A hagyma:
  7. Kevés olajra dobjuk rá a hagymát, fűszerezzük sóval, borssal.
  8. Fedő alatt 10 percig lassú tűzön főzzük, néha kevergessük meg.
  9. Adjuk hozzá a majorannát és a széttépkedett babérlevelet, és főzzük még kb. 10 percig puhára. Vegyük le a tűzről.
  10. Az alma:
  11. A vajat egy teflonos serpenyőben olvasszuk fel, az almacikkek mindkét oldalát ezen süssük meg, ehhez összesen kb. 5 percre van szükség.
  12. Mikor kész, szedjük át egy edénybe.
  13. A megmaradt vajra kanalazzuk rá a kristálycukrot, kevergessük, várjuk meg, míg karamellizálódik. Ezt a keveréket locsoljuk rá az almára.
  14. A máj:
  15. A felcsíkozott májat kevés olajon kb. 4-5 perc alatt megpirítjuk, ezután ízlés szerint megsózzuk.
  16. A köret:
  17. A burgonyát sós vízben puhára főzzük.
  18. Összeállítás:
  19. Egy nagyobb serpenyőben a májat a hagymával összepirítjuk 2-3 perc alatt, sűrűn kevergetjük.
  20. Rádobáljuk az almát, már nem keverjük, csak néhányszor összerázzuk az ételt, és már tálalható is a sós burgonyával.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 85
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 37
  • Össznézettség: 18846
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Májat szerettünk volna enni, de valami újat (legalábbis számomra) szerettem volna kipróbálni. Találtam is egy receptet az egyik könyvemben, ami segítségemre volt. Nagyon passzolnak az ízek, én egy almát tettem most bele, de legközelebb biztos legalább kettőt fogok, annyira finom volt! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek