r
Nosalty Logó

Hagymás galuska egytálétel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Hagymás galuska egytálétel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 12% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír

egyéb

galuska

Összesen 625 kcal
  • 12% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír

egyéb

galuska

Összesen 2500 kcal
  • 12% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír

egyéb

galuska

Összesen 172 kcal
  • 12% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    26.3 g

Zsír

  • Összesen
    24.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1362 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    368 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    264 mg
  • Nátrium
    648 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    91.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    451 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    912 micro
Összesen 625 kcal
  • 12% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    105.3 g

Zsír

  • Összesen
    99.5 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5447.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    1470 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    167 mg
  • Foszfor
    1058 mg
  • Nátrium
    2591 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    275.4 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    364.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    696 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    90 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    256 micro
  • Kolin:
    220 mg
  • Retinol - A vitamin:
    547 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1805 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3646 micro
Összesen 2500 kcal
  • 12% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    375.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    179 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    124 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    251 micro
Összesen 172 kcal

Hozzávalók

egyéb

galuska

Elkészítés

egyéb

  1. A hagymákat megtisztítjuk, és felkarikázzuk. A felkarikázott hagymákat forró olajban megfonnyasztjuk (nem kell pirítani). A sonkát apró kockákra vágjuk, és átpirítjuk a hagymás olajon.
  2. A sajtot lereszeljük.
  3. A galuskához a tejben elkeverjük a tojást, 1 kávéskanál sót, majd a liszthez adjuk, és összekeverjük (nem kell túlságosan összedolgozni!).
  4. Enyhén sós, forrásban lévő vízbe szaggatjuk a galuskákat.
  5. Ha megfőtt, leszűrjük, és hozzáforgatjuk a hagymás-sonkás keverékhez. Ehhez hozzáadjuk a reszelt sajt felét, sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük.
  6. Kizsírozott tepsibe tesszük a galuskát, tetejét megszórjuk a maradék sajttal, és 200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, míg a sajt a tetején kissé megpirul.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 69
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5590
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 28.

Ajánló

Paradicsomsalátával tálalva még különlegesebb. Ehhez a paradicsomokat apróra vágom, sóval, borssal és bazsalikommal ízesítem, majd egy csipet cukorral összekevert 1-2 kanál ecetbe forgatom.    

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A tojásos nokedli alternatívájaként lépett fel a családban ez a recept. Egy női magazinban találtuk, kicsit a saját ízlésünkre formáltuk. Nagyon finom és laktató.

Hozzávalók

egyéb

galuska

Címlapról ajánljuk

További cikkek