r
Nosalty Logó

Hagymaleves ahogy én készítem

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
pötyi64
Hagymaleves ahogy én készítem
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Leves

Hagymagaluska

Összesen 304 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Leves

Hagymagaluska

Összesen 1216 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Leves

Hagymagaluska

Összesen 34 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    658.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    432 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    781.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 304 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.3 g

Zsír

  • Összesen
    51.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2634.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    279 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    431 mg
  • Nátrium
    1728 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    163.9 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    3124.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    179 micro
  • Kolin:
    196 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    293 micro
Összesen 1216 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.8 g

Zsír

  • Összesen
    1.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    76.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    12 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    90.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 34 kcal

Hozzávalók

Leves

Hagymagaluska

Elkészítés

Leves

  1. Az olajon alaposan megdinszteljük az apró kockára vágott hagymákat. 1 evőkanállal félreteszünk belőle.
  2. Megszórjuk a pirospaprikával, és felöntjük egy kevés vízzel.
  3. Hozzáreszelem a fokhagymákat, és beletesszük a fűszereket is. Ezután botmixerrel kicsit pépesítjük. Nagyobb darabok maradhatnak benne.
  4. Kevés hideg vízzel kikeverjük az 1 evőkanál lisztet, és folyamatos keverés közben hozzáadjuk a hagymás péphez. Felöntjük a kívánt mennyiségű vízzel, ha kell, utána fűszerezzük. Felforraljuk, addig míg felforr, elkészítjük a hagymagaluskát.

Hagymagaluska

  1. A félretett párolt hagymához hozzáadjuk a tojást, sót, lisztet, jól kikeverjük (annyi lisztet kell hozzáadni, hogy galuskatészta sűrűségű legyen). A felforrt levesbe beleszaggatjuk a tésztát. Jó étvágyat.
  2. Javaslat: finomíthatunk rajta, ha tálaláskor teszünk bele 1 tk. tejfölt.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4111
  • Feltöltés dátuma: 2016. november 30.

Ajánló

Ajánlom mindenkinek, aki szereti a hagymás ételeket.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
pötyi64 57 recept

Hagymalevest szerettem volna készíteni abból az okból kifolyólag, hogy lányom barátja nagyon szereti. Néztem több receptet is, de nekem valami mindig hiányzott belőle. Így tehát ötvöztem, kombináltam addig, hogy nekem megfelelő legyen. :) 

Hozzávalók

Leves

Hagymagaluska

Címlapról ajánljuk

További cikkek