r
Nosalty Logó

Hagymakrémleves Dorcy konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Dorii
Hagymakrémleves Dorcy konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A leveshez

A sűrítéshez

A tálaláshoz

Összesen 660 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A leveshez

A sűrítéshez

A tálaláshoz

Összesen 2636 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A leveshez

A sűrítéshez

A tálaláshoz

Összesen 82 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.6 g

Zsír

  • Összesen
    46.2 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1288.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    460 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    352 mg
  • Nátrium
    394 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    673.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    239 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    236 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 660 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.6 g

Zsír

  • Összesen
    184.8 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5152.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    1842 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    224 mg
  • Foszfor
    1407 mg
  • Nátrium
    1577 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    178.4 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    2694.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    958 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    273 micro
  • Kolin:
    185 mg
  • Retinol - A vitamin:
    945 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    162 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 2636 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    160 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 82 Kcal

Hozzávalók

A leveshez

A sűrítéshez

A tálaláshoz

Elkészítés

A leveshez

  1. A hagymákat meghámozzuk és felszeleteljük, olajon dinszteljük fedő alatt kb. 15 percig.
  2. Felöntjük éppen annyi vízzel, hogy ellepje a hagymákat, majd megszórjuk az ételízesítővel, borssal és sóval (ízlés szerint). Így főzzük tovább kb. még 10 percig, amíg a hagyma meg nem puhul.
  3. Felöntjük 1 liter vízzel, és hagyjuk, hogy felforrjon, ezután összeturmixoljuk az egészet.
  4. Ez idő alatt elkészítjük a habarást lisztből és a tejszínből, majd ezt is hozzáöntjük. Várunk, amíg ismét felforr. (Ha nem lenne még elég sűrű, tovább sűrűsítjük liszttel.)
  5. Mielőtt kész, a reszelt sajtot beleszórjuk, majd elzárjuk. Pirított kenyérkockával tálaljuk. (A kenyérkockákat nem vettem, hanem én készítettem el: toast kenyereket kockákra vágtam, nagy serpenyőben sütőpapírra tettem, majd megpirítottam kb. 5-10 perc.)
  6. Jó étvágyat! :)
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 78
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 22168
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A krémlevesek hideg, téli napokon nagyon finomak, és könnyen elkészíthetőek.

Hozzávalók

A leveshez

A sűrítéshez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek