r
Nosalty Logó

Habos-zabos epertorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Takács Kriszti
Habos-zabos epertorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 468 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 3742 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 303 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    30.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    402.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    313 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.6 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    180 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 468 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.8 g

Zsír

  • Összesen
    244.8 g
  • Telített zsírsav
    120 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    444 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3221.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    326 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    317 mg
  • Nátrium
    2503 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    356.9 g
  • Cukor
    190 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    527.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1487 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    169 mg
  • D vitamin:
    92 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1442 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    534 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 3742 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    261.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    203 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 303 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zabkekszet turmixban összedaráljuk, majd egy keverőtálba öntjük, hogy a mézzel, fahéjjal és a szobahőmérsékletű margarinnal összekeverjük.
  2. Egy piteformába (kb. 25 cm átmérőjű) öntjük, majd a formába igazítjuk a tésztát, hogy a forma oldalára is kerüljön. Így a szeletek szélein is ez a zabtészta lesz, mint a sajttortáknál.
  3. Ezt követően (a krém nélkül) előmelegített sütőben, légkeverésen 200 fokon 12-15 percig sütjük.
  4. A habtejszínt robotgéppel kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot és 2 ek porcukrot. A megsült tésztát kihűtjük, ezután a habot kicsit rusztikusan elnagyolt mozdulatokkal elkenjük rajta.
  5. 200 g epret összeturmixolunk. Egy kis részével csomómentesen elkeverjük a keményítőt, majd 1 ek porcukorral együtt az összeturmixolt eperhez adjuk. Lassú tűzön összeforraljuk, majd 1-2 percig főzzük még. Ezután kihűtjük, és a hab tetején szépen elkenjük. A megmaradt epreket félbevágjuk, és díszítésképp használjuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 3526
  • Feltöltés dátuma: 2019. április 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Habos-zabos epertorta
Takács Kriszti 133 recept

Imádom az olyan recepteket, amiket viszonylag rövid idő alatt összedob az ember, nem kell hozzá komoly főzési tudás, a végeredmény mégis gyönyörű. Így mindenki élvezettel elkészítheti, és bezsebelheti az elismeréseket :) 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek