r
Nosalty Logó

Habos szilvás lepény csukamamától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csukamama
Habos szilvás lepény csukamamától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 893 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 5353 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 232 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    32.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    340.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    138.2 g
  • Cukor
    81 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    185.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    359 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    314 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    514 micro
  • β-crypt
    59 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    273 micro
Összesen 893 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    82.4 g

Zsír

  • Összesen
    197.5 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    54 g
  • Koleszterin
    892 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2041 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    216 mg
  • Kálcium
    285 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    197 mg
  • Foszfor
    991 mg
  • Nátrium
    332 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    829.3 g
  • Cukor
    489 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1115 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2152 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    90 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    249 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    296 micro
  • Kolin:
    750 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1881 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    3086 micro
  • β-crypt
    356 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1635 micro
Összesen 5353 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    88.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    134 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 232 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Tésztához a lisztet, cukrot, szódabikarbónát, sót, összekeverjük, elmorzsoljuk benne a margarint.
  2. A tojássárgáját a tejföllel elkeverjük, majd hozzáöntjük a lisztes keverékhez, és tésztát gyúrunk belőle. Jól kidolgozzuk, majd a hűtőben pihentetjük fél órát.
  3. Addig a szilvát megmossuk, kimagozzuk. Egy nagy gáz tepsibe papírt teszünk vagy kivajazzuk, belisztezzük.
  4. A tésztát kisodorjuk, betesszük a tepsibe, rászórjuk a búzadarát, majd a szilvát szép sorba rátesszük egy rétegben. Összekeverjük egy bögrében a cukrot, fahéjat, tortazselét, és az egészet egyenletesen rászórjuk a szilvára.
  5. Sütőben 170 fokon légkeveréssel vagy alsó-felső lángon 30 perc alatt félig megsütjük.
  6. Közben a tojásfehérjét habbá verjük a cukorral és egy pici ecettel vagy citromlével. Ha félig megsült a sütemény, rákenjük a tojáshabot, és még 20 percig 150 fokon sütjük.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 31x31
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 89
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 8424
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Habos szilvás lepény csukamamától
Csukamama 14 recept

Ez az első receptem amit felteszek. Ezért nézzétek el nekem, ha valami nem elég érthető. A kérdésekre szívesen válaszolok. A Nővérem, pussycat (vcsuka) biztatására szántam rá magam. Ezt a receptet a szomszéd Erzsikétől kaptam évekkel ezelőtt, és mindig szilva szezonban készítem nagy sikerrel. A legnagyobb dicséret, mikor azt mondják, "Anyu ez őrület". Remélem itt is sikert arat.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

B12-vitamin és folsav – Vitaminok az idegrendszerért!

A B12-vitamin és a folsav hozzájárul a normális pszichológiai funkciókhoz, azaz az olyan kognitív teljesítményekhez, mint a memória, a koncentráció, a tanulás és a problémamegoldás. E vitaminok túl kis mennyiségben való bevitele hosszú távon gyengítheti a kognitív teljesítményt, különösen a memóriát, illetve összefüggésbe hozható a depresszió kialakulásával is.

Hirdetés

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

További cikkek