r
Nosalty Logó

Habos-meggyes sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Habos-meggyes sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 538 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3221 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 267 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    21.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    686.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    266 mg
  • Nátrium
    218 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.8 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    218 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    205 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    153 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 538 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    49.8 g

Zsír

  • Összesen
    128.4 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4121.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    978 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    1599 mg
  • Nátrium
    1310 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    467 g
  • Cukor
    201 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    250.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1306 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    140 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    195 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1229 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    915 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    288 micro
Összesen 3221 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    341.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 267 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet összegyúrjuk a margarinnal, a tojással, a sütőporral, a vaníliás cukorral és a porcukorral.
  2. Ha jól összeállt kinyújtjuk ujjnyi vastagra és akkorára, amekkora tepsiben szeretnénk sütni. Ezután belefektetjük a kivajazott, lisztezett tepsibe. (Előfordulhat, hogy a tészta szakad, de ha belehelyeztük a tepsibe, utána ujjal még összenyomkodhatjuk a szakadásoknál. )Villával megböködjük a tésztát, és sütőben sütjük addig, ameddig kicsit megpirul.
  3. Ha kész, kivesszük a tésztát a sütőből. Forrón megkenjük lekvárral, rászórjuk a meggyet és meghintjük fahéjjal. (Én a fahéjat össze szoktam keverni még cukorral, és úgy szórom a meggyre, de nem szükséges cukrot használni, sőt, aki nem szereti esetleg a fahéjat, az azt is elhagyhatja.)
  4. A tojásfehérjékből és a cukorból kemény habot verünk, és utána ráterítjük a meggyre. A sütőt mérsékeljük 150 fokra, és a habot csak pár percig sütjük. Addig, ameddig nagyon kicsit barnulni kezdenek a hab csúcsai. Inkább száradjon, mint süljön, ezért az a legjobb, ha a sütőben legfelülre rakjuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 78
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 13499
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagymamám mindig is nagy sütikészítő volt, és az én szívemben az első helyet ez a süti nyerte el nála. Az igazat megvallva, nekem harmadik alkalomra sikerült csak elkészítenem, mert a hab sosem lett megfelelő. Először robothabverővel igyekeztem felverni a fehérjét, de folyamatosan összetörtem a habot. Másodszor túlságosan megpirítottam a sütőben. Harmadik alkalomra beszereztem egy hagyományos kézi habverőt, és olyan szép habot sikerült készítenem vele, hogy azóta ha fehérjét kell felverni, csak ezzel csinálom. Ezen a nehézségen túljutva pont úgy sikerült, ahogy a mamám csinálja, és percek alatt elfogyott mind. :)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

7 imádnivaló teraszos hely Budapesten, ahol jót is ehetünk

Egyre inkább kikívánkozunk a négy fal közül. Ha szeretnétek a szabad ég – vagy épp egy napernyő – alatt lazulni, annyi sok jó lehetőség van a fővárosban! Ajánlunk helyet a pesti flaszteren, a budai és a pesti Duna-parton is, hiszen a terasz is sokféle lehet a csupazöld kerthelyiségtől a belvárosi kiülős helyekig. Teraszra fel!

Nosalty

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!