r
Nosalty Logó

Habos málnatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Habos málnatorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Piskótához

Töltelékhez és a díszítéshez

Összesen 973 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Piskótához

Töltelékhez és a díszítéshez

Összesen 5838 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Piskótához

Töltelékhez és a díszítéshez

Összesen 252 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.4 g

Zsír

  • Összesen
    52.5 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1042 g
  • Cink
    110 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    230 mg
  • Vas
    85 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    371 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.3 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    182.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    272 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    267 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    186 micro
Összesen 973 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    128.3 g

Zsír

  • Összesen
    314.8 g
  • Telített zsírsav
    129 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    109 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    53 g
  • Koleszterin
    1095 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6252.1 g
  • Cink
    658 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    1380 mg
  • Vas
    511 mg
  • Magnézium
    273 mg
  • Foszfor
    2227 mg
  • Nátrium
    1008 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    25 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    644 g
  • Cukor
    403 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1093.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1632 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    53 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    234 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    339 micro
  • Kolin:
    605 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1602 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    330 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1118 micro
Összesen 5838 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    268.6 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    13 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 252 kcal

Hozzávalók

Piskótához

Töltelékhez és a díszítéshez

Elkészítés

Piskótához

  1. A tojásfehérjét a 6 dkg cukorral kemény habbá verjük.
  2. Elkeverjük a tejet az olajjal, a tojássárgával és a maradék cukorral, majd rászitáljuk a sütőporos lisztet. Alaposan összekeverjük.
  3. Hozzáadjuk a lisztes keverékhez a tojásfehérjét, vigyázva, hogy ne törjük össze a habot.
  4. Ezután tortaformába öntjük, és 175 fokon tűpróbáig sütjük.
  5. Miután kihűlt a piskótakarikát 3 részre vágjuk.

Töltelékhez és a díszítéshez

  1. A zselatint a csomagoláson leírtak szerint 2 dl vízzel előkészítjük.
  2. A túrót, a citromhéjat, a mézet, a vaníliás cukrot, a porcukrot, és a 10 dkg málnát alaposan összekeverjük.
  3. A tejszínhabot habbá verjük.
  4. A langyos zselatint elkeverjük a túróval, majd belekeverjük a tejszínhabot is. (Tehetünk bele kevesebb tejszínhabot is, így marad a dekoráláshoz is.)
  5. A krémmel betörtjük a tortát úgy, hogy a tetejére és az oldalára is jusson belőle.
  6. A torta oldalát darált mogyoróval panírozzuk.
  7. A maradék málnát rendezzük el a torta tetején, és díszítsük tejszínhab-rózsákkal.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1943
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A recept a Lusztig-féle Sütemények című könyvből származik, kissé átalakítva.

Hozzávalók

Piskótához

Töltelékhez és a díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?