Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Habos - mákos sütemény recept

hozzászólások (17)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Mangán
Kalcium
Szelén
Réz

TOP Vitaminok

B1 Folát A K

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
32.4 g

zsír

Összesen:
57.3 g
Telített zsírsav:
10 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
17 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
26 g
Koleszterin:
154 mg

ásványi anyagok

Összesen:
2.9 g
Kalcium:
998 mg
Vas:
7 mg
Magnézium:
246 mg
Foszfor:
702 mg
Kálium:
702 mg
Nátrium:
201 mg
Cink:
6 mg
Réz:
1 mg
Mangán:
5 mg
Szelén:
60 µg

szénhidrát

Összesen:
251.4 g
Összes cukor:
178 g
Élelmi rost :
14 g

víz

Összesen:
107.3 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
1 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
2 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
96 µg
E vitamin:
4 mg
K vitamin:
29 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
313 µg
D vitamin:
1 µg
C vitamin:
5 mg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 4 adag *

fehérje

Összesen:
129.6 g

zsír

Összesen:
229.1 g
Telített zsírsav:
40 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
71 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
105 g
Koleszterin:
614 mg

ásványi anyagok

Összesen:
11.5 g
Kalcium:
3989 mg
Vas:
30 mg
Magnézium:
983 mg
Foszfor:
2807 mg
Kálium:
2815 mg
Nátrium:
800 mg
Cink:
24 mg
Réz:
4 mg
Mangán:
19 mg
Szelén:
240 µg

szénhidrát

Összesen:
1005.6 g
Összes cukor:
708 g
Élelmi rost :
58 g

víz

Összesen:
429.1 g

vitaminok

Összesen:
0.1 g
Tiamin - B1 vitamin:
2 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
1 mg
Niacin - B3 vitamin:
6 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
5 mg
B6 vitamin:
1 mg
Összes folát:
382 µg
E vitamin:
17 mg
K vitamin:
117 µg
B12 Vitamin:
1 µg
A vitamin (RAE):
1253 µg
D vitamin:
3 µg
C vitamin:
17 mg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
6.5 g

zsír

Összesen:
11.4 g
Telített zsírsav:
2 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
3 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
6 g
Koleszterin:
31 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.6 g
Kalcium:
199 mg
Vas:
1 mg
Magnézium:
48 mg
Foszfor:
140 mg
Kálium:
139 mg
Nátrium:
39 mg
Cink:
1 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
1 mg
Szelén:
12 µg

szénhidrát

Összesen:
50.2 g
Összes cukor:
34 g
Élelmi rost :
2 g

víz

Összesen:
21.4 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
19 µg
E vitamin:
1 mg
K vitamin:
6 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
63 µg
D vitamin:
0 µg
C vitamin:
0 mg
hasonló receptek

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

t.ildiko.
t.ildiko. Fri, 2013-05-03 21:18

Ma elkészítettük,olyan lett mint a képen,és nagyon finom,laktató édesség. Az egész családnak ízlett.Köszönet a finom receptért.

Boszi13
Boszi / Boszi13 Tue, 2012-11-20 14:54

Szia! Azt szeretném tudni, hogy meddig és miben tartva áll el ez a süti. Karácsonyra keresgélem a sütiket és fontos tudnom, hogy mennyivel előbb lehet elkészíteni.
Üdv. Boszi

vickcsi
vickcsi Tue, 2012-11-20 13:24

Ez a közepes láng, meg takarék, meg nagyobb fokozat kb. hány fokokat jelent? nem vagyok nagy szakács, de szeretném megcsinálni, csak ezzel lettem egy kis gondban. Válaszodat előre is köszönöm

azovan
azovan Sat, 2012-03-31 18:22

Most csináltam meg, tűzforrón eszem. :) Kiváló a recept! A tojásfehérjét vízgőz fölött vertem fel, így jó kemény a tartása, és könnyen szeletelhető.

Pnori
pnóri / Pnori Mon, 2012-04-02 14:44

A habot a sütőben kell megsütni, de biztos úgy is fincsi, ahogy te csináltad!

Kedves egészségedre, remélem sokszor elkészíted még!!!

azovan
azovan Thu, 2012-04-26 20:51

Szia! Bocsi, hogy csak most írok. A tojáshabot a "gőzölés" után ugyanúgy beteszem a sütőbe a sütire. Ezt a módszert más sütiknél alkalmaztam, pl. habcsók, Kati szelet. Nem gondoltam volna, hogy ilyen finom lesz, és hogy ennyire egyszerű, gyors az elkészítése! Ez a kedvenc süteményünk a párommal, de eddig csak cukrászdában vettük meg. Ezentúl inkább megsütöm, mert sokkal finomabb! :)))

Nasy-87
Nasy-87 Sat, 2011-12-24 15:31

Isteni finom lett a sütemény! Köszönöm a receptet!! Karácsonyi édességnek tökéletes lesz:)))
Boldog Karácsonyt kívánok!

faragoma
faragoma Sat, 2011-12-17 21:57

Köszönöm a választ! Nem csak sütni nem tudok ,de a géphez se nagyon értek!Köszönöm!

Pnori
pnóri / Pnori Sat, 2011-12-17 22:15

minden csak gyakorlás kérdése, senki nem születik mindent-tudónak.

Pnori
pnóri / Pnori Sat, 2011-12-17 21:45

a recept hozzávalói közt van, a mák töltelék alatt csak le kell görgetni! amúgy 8db.

csak egy jó tanácsként a szélétől kb 2cm-rel beljebb kend rá, mert én feledékenységből elkövettem azt a hibát, hogy teljesen beterítettem vele az egész sütit és annyira megtágult a hab, hogy le is folyt belőle

szeag
Sz. Ági / szeag Sat, 2011-12-17 11:18

Igaz, hogy nem tőlem kérdezted, de a mielőbbi válasz érdekében: nincs rajta semmi, a sütéstől válik ilyen szép rózsaszínné.

Deérné Mari
Deérné Mari Sat, 2011-12-17 11:10

Jól látom, hogy a hab teteje rózsaszín ? Mi van rajta ? Nagyon köszönöm a mielőbbi válaszod, mert még ma meg szeretném sütni.

Pnori
pnóri / Pnori Sat, 2011-12-17 12:58

pontosan!
a sütőben pirul meg ilyen szépen nagy lángon én ezután szoktam takarékra állítani és tovább szárítani a habot!

1614
finomliszt 30 dkg
porcukor 8 dkg
tojás 1 db
margarin 12.5 dkg
tej 0.5 dl
mák 25 dkg
porcukor 20 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
vaníliás cukor 1 csomag
tojássárgája 2 db
tej 1.5 dl
tojásfehérje 8 db
cukor 40 dkg
citromlé 2 ek