r
Nosalty Logó

Habos gyümölcsös piskótatorta

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Habos gyümölcsös piskótatorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
100 °C
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A piskótához

A habos borításhoz

Összesen 177 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A piskótához

A habos borításhoz

Összesen 2131 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A piskótához

A habos borításhoz

Összesen 264 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    112.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 177 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    49.8 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1348 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    531 mg
  • Nátrium
    480 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    443.8 g
  • Cukor
    351 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    266.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    310 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    127 micro
  • Kolin:
    583 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    995 micro
Összesen 2131 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    166.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.8 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 264 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A habos borításhoz

Elkészítés

A piskótához

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. A cukrot megfelezzük, és a fehérjékhez illetve a sárgájákhoz adjuk. A fehérje-cukor keveréket keményre verjük, a sárgája-cukor keveréket pedig addig, amíg sápadt nem lesz (a tojás kifehéredik).
  3. A lisztet és a sütőport a cukros tojássárgájához adjuk.
  4. A lisztes-tojásos keveréket óvatosan összekeverjük a fehérjével. Én ezt a kézi robotgép legalacsonyabb fokozatán csináltam.
  5. Egy nagy tepsit beborítunk vajazott sütőpapírral. Rásimítjuk a tésztát, és 15 percig sütjük.
  6. Amíg sül, a habhoz való tojásfehérjét és cukrot nagyon keményre verjük.
  7. Kivesszük a piskótát, a sütőt 100 fokra állítjuk.
  8. Beterítjük a piskótát a habbal.
  9. Ha szeretnénk rá mintákat, mártsunk bele egy pálcikát az ételfestékbe, és körözzünk vele a habon. De hagyhatjuk fehéren is.
  10. 100 fokon süssük egy óráig.
  11. Mikor kihűlt, felszeleteljük. Tálalhatjuk görög joghurttal, tejszínhabbal, illetve gyümölcsökkel.
  • Sütés hőfoka: 100 °C
  • Sütés ideje: 75 perc
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 2888
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet eredetileg bogyós gyümölcsös verzióban találtam egy kedvenc blogomon, majd olyan verzióban is elkészítem nyáron. A cukormennyiség ellenére ez egy könnyű desszert, mivel semmilyen zsiradékot nem tartalmaz. A végén szeletelhetjük kör vagy háromszög alakúra is. További képek a blogomon.

Hozzávalók

A piskótához

A habos borításhoz

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek